Musorujsag
Élő Eredmények
×

A nemzetközi szövetség nem engedte tovább a magyar–szlovén közös pályázatot a jégkorong-vb rendezésére

A nemzetközi szövetség nem engedte tovább a magyar–szlovén közös pályázatot a jégkorong-vb rendezésére

MTI
A szükséges kormánygarancia hiányában a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) nem engedi tovább a jövő évi elitvilágbajnokság megrendezésére beadott magyar-szlovén pályázatot, így a továbbiakban egyedüliként a finn–lett kandidálással számol.

Luc Tardif, a nemzetközi szövetség elnöke és az IIHF jogásza, Ashley Ehlert csütörtökön a tamperei kongresszusi ülésen elmondta, az IIHF-nek szüksége van a garanciákra. Ezt követően Such György, a magyar szövetség elnöke jelezte, hogy nem tudták időben megkapni a kormánygaranciát. Hozzátette, megérti az IIHF elvárásait, és sok sikert kívánt a finn-lett szervezőknek.
Az MJSZ a szlovén szövetséggel közösen május 8-án jelentette be, hogy pályázik a 2023-as vb-re azt követően, hogy az IIHF az ukrajnai háború miatt április 26-án elvette a rendezési jogot Szentpétervártól.

A szlovén és a magyar válogatott a ljubljanai divízió I/A vb-ről feljutott a legjobb 16 közé.

Borítókép: Budapest, 2022. április 28. Magosi Bálint a kispadon a Magyarország - Koreai Köztársaság jégkorong vb-felkészülési mérkőzésen, a Vasas Jégcentrumban 2022. április 28-án. Magyarország-Koreai Köztársaság 2-4. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodik a magyar hokiszövetség a vb-rendezés kapcsán
A Magyar Jégkorong Szövetség reméli, hogy a magyar kormány garanciáját megkapja a jövő évi elitvilágbajnokság kandidálására, és a nemzetközi szövetség (IIHF) pedig kitolja a garanciaadás csütörtöki határidejét - erről Fodor Ádám, az MJSZ kommunikációs vezetője tájékoztatta szerdán este az MTI-t.
Jégkorong