Musorujsag
Élő Eredmények
×

Fehérvári bravúr a jégkorong BL-ben

Fehérvári bravúr a jégkorong BL-ben

mti
Megszerezte első győzelmét a jégkorong Bajnokok Ligájában a Hydro Fehérvár AV19, miután az ötödik fordulóban 4-2-re diadalmaskodott a lengyel GKS Katowice otthonában. Sikerével a magyar csapat - amely már nem juthat a nyolcaddöntőbe - csoportjában feljött a harmadik helyre.

A lengyel együttes számított esélyesebbnek: már rutinos BL-szereplőnek számít, míg a Fehérvár 25 év után az első magyar alakulat, amely a legrangosabb európai kupasorozatban indulhat, ráadásul a Katowice az idei kiírásban már nyert meccset, amikor hosszabbításban bizonyult jobbnak a Zürichnél. A Volán ezzel szemben még pontot sem gyűjtött eddig, csak néhány jó harmadon volt túl, de ez kevésnek bizonyult.

Bátran kezdett a Fehérvár, mezőnyfölényben volt, és a 8. percben Andrew O’Brien hozta helyzetbe Hári Jánost, aki közelről, középről nem hibázott. A második harmad álomszerűen indult magyar szempontból. A 24. percben Brett Findlay egy szép keresztpassz után kapásból lőtt a hálóba emberelőnyben, majd bő két perc múlva Mihály Ákos takarásból leadott lövéssel növelte a különbséget. A házigazda – azt követően, hogy Olivier Roy vetődve bravúrral védett – emberelőnyben szépített. Sorra kapták a csapatok a kiállításokat, a Fehérvár négyperces emberhátrányt védekezett ki, ám amikor a magyar együttes is létszámfölénybe került közvetlenül a szünet előtt, egy rossz támadó harmadbeli hátvéd betámadás után megugrott a Katowice, és emberhátrányból felzárkózott 3-2-re.

A lengyelek a záró harmadban tovább nyomtak, de a védelem és szükség esetén Roy állta a rohamokat. A játékrész derekán rendezte sorait a Volán, és ismét képes volt veszélyes támadásokat vezetni. A hajrában O’Brien a saját harmadából a pályán kívülre emelte a pakkot, ezért kiállítás járt, de ezt is, és a lehozott kapussal való játékot is túlélte a Fehérvár, ráadásul Hári az utolsó másodpercekben üres kapus gólt ütött.

Az majd jövő szerdán, a záró összecsapáson dől el, hogy a Fehérvár vagy a Katowice végez a harmadik, illetve negyedik helyen.

az 5. fordulóban:
GKS Katowice (lengyel)-Hydro Fehérvár AV19 2-4 (0-1, 2-2, 0-1)
gól: Lehtonen (8.), Fraszko (40.), illetve Hári (8., 60.), Findlay (24.), Mihály (26.)

Rögle (svéd)-Zürich Lions (svájci)

Rögle (svéd)-Zürich Lions (svájci) 3-2 (1-0, 1-0, 0-2, 1-0), hosszabbítás után

Az állás:
1. (és már továbbjutott) Rögle 14 pont
2. (és már továbbjutott) Zürich 11
3. Fehérvár 3
4. Katowice 2

Az első két helyezett jutott a nyolcaddöntőbe.

A 6., záró forduló programja:
Zürich-Rögle, október 11., kedd 20.35
Fehérvár-Katowice , október 12., szerda 18.00

Borítókép: Hydro Fehérvár AV19 (Fotó: Facebook/Hydro Fehérvár AV 19)

További tartalmak