Musorujsag
Élő Eredmények

A hokiválogatott szövetségi kapitánya az alapokat fektetné le a Sárközy Emléktornán, utána jöhet a többi építőelem

A hokiválogatott szövetségi kapitánya az alapokat fektetné le a Sárközy Emléktornán, utána jöhet a többi építőelem

MTI
Kevin Constantine, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya szerint a csütörtöktől vasárnapig tartó budapesti Sárközy Tamás Emléktornát, valamint a decemberi nemzetközi szünetet arra lehet felhasználni, hogy februártól egy stabil csapat kezdhesse meg a felkészülést a májusi elitvilágbajnokságra.

Az amerikai szakember a keddi sajtónyilvános edzést követően az MTI-nek elmondta, most és majd egy hónap múlva szeretnének minél több játékost megnézni a válogatott mezben, hogy aztán jövőre minél hatékonyabban lehessen a tamperei A csoportos vb-re készülni.

„Szeretném látni a fejlődési szakaszokat, melyik játékos miként tud alkalmazkodni a csapat szerkezetéhez, miként tud segíteni, hogy a válogatott fejlődjön, meccsről meccsre, napról napra jobbak legyünk. Le kell fektetni az alapokat, majd erre kell rárakni az építőelemeket” – fogalmazott a 63 esztendős kapitány, aki 1993 és 2002 között az észak-amerikai profiligában (NHL) dolgozott, és most a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője is.

A mostani keretbe 39-en kaptak meghívót, de többen sérülés miatt nem tudnak rendelkezésre állni.

Hetényi Zoltán, a DEAC kapusa jó formában várja a nemzetközi szünetet, és külön kiemelte: mennyire profi a munka az új szövetségi kapitánnyal.

„Én most dolgozom először Kevin Constantine-nal. Hihetetlen, mennyire részletesen tud mindent erről a játékról, és ezeket milyen alapossággal osztja meg velünk. Nem vagyok fiatal, de mindig tud újat mondani. Remélem, amikor bizonyítási lehetőséget kapok, akkor tudom segíteni a válogatottat. Ez plusz kihívás számomra. Hiába vagyok jó formában, mert nem biztos, hogy ami az Erste Ligában elég, az elég az A csoportos ellenfelekkel szemben. Itt láthatjuk, hogy hova lehet még fejlődni” – mondta a 34 esztendős Hetényi.

A svéd Linköpingben szereplő Galló Vilmos egy év után játszhat ismét a válogatottban, mert az előző idény második felében sérüléssel bajlódott.

„Jó hazajönni, és az is extra motiváció, nemcsak személy szerint nekem, hanem mindenkinek, hogy most A csoportos vb-re készülünk. Valamennyien azért hajtunk, hogy majd bekerüljünk a vb-re utazó csapatba. Az új szövetségi kapitány nem csak a jeges dolgokra figyel, korábban már tartott nekünk on-line órákat, teszteket íratott. Minden apróságra figyel, ezeket számon kéri tőlünk nemcsak a pályán, hanem elméletben is, és ettől leszünk még jobbak” – jegyezte meg a 26 éves csatár, aki ebben az idényben 18 mérkőzésen 4-szer volt eredményes.

A jövő májusi elitvilágbajnokságra készülő csapat a Tüskecsarnokban csütörtökön a japán, szombaton a francia együttessel találkozik a csoportban, majd a helyosztót Szlovénia, Olaszország vagy Ukrajna ellen játssza.

A keret:
kapusok:

Rajna Miklós (UTE), Hetényi Zoltán (DEAC), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19)

hátvédek:
Fejes Nándor (Gyergyói HK), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Garát Zsombor (Budapest JAHC), Horváth Milán (Hydro Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (Budapest JAHC), Dóczi Zsombor (Budapest JAHC), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Vokla Roland (DEAC), Pokornyi Dávid (UTE), Kiss Dániel (UTE), Falus Ádám (GC Küsnacht Lions, svájci), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Henrik Nilsson (Hydro Fehérvár AV19)

csatárok:
Sebők Balázs (Ilves Tampere, finn), Galló Vilmos (Linköping HC, svéd), Erdély Csanád (Hydro Fehérvár AV19), Csányi Karol (HKM Zvolen, szlovák), Sofron István (SC Csíkszereda), Vincze Péter (Gyergyói HK), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (Budapest JAHC), Tóth Richárd (Budapest JAHC), Császár Hunor (Gyergyói HK), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Szigeti Ákos (Gyergyói HK), Kulmala Rasmus (FTC-Telekom), Kreisz Brúnó (FTC-Telekom), Vas János (DVTK Jegesmedvék), Schlekmann Márk (Budapest JAHC), Kóger Dániel (Corona Brasov), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Bartalis István (Hydro Fehérvár AV19), Páterka Bence (DVTK Jegesmedvék), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Ambrus Gergő (Hydro Fehérvár AV19)

A Sárközy Tamás Emléktorna programja:
csütörtök:

Olaszország-Ukrajna 15.00
Magyarország-Japán 18.30

péntek:
Franciaország-Japán 15.00
Szlovénia-Olaszország 18.30

szombat:
Magyarország-Franciaország 15.00
Ukrajna-Szlovénia 18.30

vasárnap:
helyosztók: 11.30, 15.00, 18.30

Borítókép: Magyar Jégkorong Szövetség

További tartalmak