Musorujsag
Élő Eredmények

Vereség a franciáktól, a 3. helyért játszik a magyar válogatott a Sárközy Tamás Emléktornán

Vereség a franciáktól, a 3. helyért játszik a magyar válogatott a Sárközy Tamás Emléktornán

MTI
A magyar jégkorong-válogatott a harmadik helyért játszhat vasárnap a Sárközy Tamás Emléktornán, miután a szombati játéknapon hosszabbítás után 2-1-re kikapott a francia csapattól a budapesti Tüskecsarnokban.

 

Eredmény
Franciaország-Magyarország 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0), hosszabbítás után
gól: Guebey (32.), Leclerc (61.), illetve Terbócs (56.)

Kevin Constantine szövetségi kapitány a japánok elleni csütörtöki hosszabbításos siker után alaposan átrendezte csapatát – hat helyen módosított -, most már a klubcsapatának, a Fehérvárnak alapembereire is számított. A franciák a japánokat simán, 4-1-re verték pénteken, így aztán a mostani összecsapás a csoport első és második helyéről döntött. Első válogatott meccsén szerepelt Németh Kristóf, valamint a honosított Henrik Nilsson, míg Galló Vilmos 50. alkalommal húzta magára a nemzeti mezt.

A vendégek mezőnyfölényét hozta az első játékrész, sok időt töltöttek a támadóharmadban, ám Hetényi Zoltán jól védett. Ebben a szakaszban egy magyar emberelőny kimaradt. A folytatásban is inkább a franciák akarata érvényesült, háromszor voltak létszámfölényben, végül pedig a 32. percben Enzo Guebey lőtt a botját vesztett Hetényi kapujába. Emberhátrányban Erdély Csanád ugorhatott ki, de nem tudott egyenlíteni.

A harmadik harmadban Terbócs István fantasztikus egyéni megmozdulás után 1-1-re alakította az állást, ám a hosszabbítás csak 19 másodpercig tartott, ekkor Guillaume Leclerc tört be oldalról, és nem hibázott.

Kevin Constantine: Minél jobb az ellenfél, annál jobb a játékunk

A franciák sorozatban hatodszor győzték le a magyarokat, akik utoljára 2010. november 13-án tudtak diadalmaskodni a rivális felett.

A csoport végeredménye: 1. Franciaország 5 pont, 2. Magyarország 3, 3. Japán 1

A nap másik összecsapásán:
Szlovénia-Ukrajna 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0), hosszabbítás után

A csoport végeredménye: 1. Olaszország 4 pont, 2. Ukrajna 3, 3. Szlovénia 2

A vasárnapi program:
az 5. helyért: Japán-Szlovénia 11.30
a 3. helyért: Magyarország-Ukrajna 15.00
döntő: Franciaország-Olaszország 18.30

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak