Musorujsag
Élő Eredmények

Az Újpest bravúros sikert aratott a címvédő ellen a jégkorong Erste Ligában

Az Újpest bravúros sikert aratott a címvédő ellen a jégkorong Erste Ligában

MTI
A játéknap előtt még az utolsó előtti helyen szerénykedő Újpest kétgólos hátrányból fordítva 4-3-ra legyőzte a listavezető Gyergyói HK-t a jégkorong Erste Liga vasárnapi első mérkőzésén.

A vendég székely csapat az első harmad hajrájában kétszer villant, ám a lila-fehérek rendezték soraikat, és öt perc alatt egyenlítettek. Később még két emberelőnyös gólt szereztek a hazaiak a második felvonásban, Madácsi Benedek például a levegőből ütötte be a kapusról felpattanó pakkot.

Az 52. percben szépített a Gyergyó, de a hajrában hiába támadott kapus helyett beküldött extracsatárral, egyenlítenie nem sikerült.

Az Újpest hat vereség után diadalmaskodott ismét, míg a GYHK az idényben másodszor kapott ki idegenben, mindkétszer a Megyeri úton.

A Corona Brasov 3-1-re diadalmaskodott Dunaújvárosban. Az utolsó előtti helyre visszacsúszó hazaiak az első harmad után még vezettek, ám Kóger Dániel a 31. percben egyenlített, és közvetlenül a második szünet előtt fordított az erdélyi alakulat emberelőnyben. A végeredmény üres kapus góllal alakult ki.

Eredmény:

UTE-Gyergyói HK (romániai) 4–3 (0–2, 4–0, 0–1)
Dunaújvárosi Acélbikák-Corona Brasov (romániai) 3–1 (1–0, 0–2, 0–1)

később:

DVTK Jegesmedvék-SC Csíkszereda (romániai) 18.00
DEAC-FEHA19 18.30

Borítókép: utehoki.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek