Musorujsag
Élő Eredmények

Klubcsapatával a finn bajnoki címet, a válogatottal a magyar jégkorong újabb mérföldkövét célozza Sebők Balázs

Klubcsapatával a finn bajnoki címet, a válogatottal a magyar jégkorong újabb mérföldkövét célozza Sebők Balázs

m4sport.hu
Számára hazai jégen segítheti a magyar hokiválogatottat a vb-bravúrhoz Sebők Balázs, a finn élvonalban szereplő Ilves jégkorongozója.

Bár egy kisebb bordasérülés miatt kihagyta csapata utóbbi két meccsét, Sebők 30 találkozón lépett pályára az idény során, két gólnál és tíz asszisztnál jár, amivel nem maradéktalanul elégedett.

„A játékommal elégedett vagyok, a statisztikailag lehetne jobb is, de a szezon első felében így szoktam kezdeni. Reménykedtem, hogy idén ez egy kicsit másképp lesz, de hasonló a trend, mint az utóbbi éveimben, remélhetőleg az a trend is megvalósul, ami utána, az idény második felében jellemző szokott lenni a játékomra” – nyilatkozta a közmédiának a MAC-nevelésű jégkorongozó, aki 2021-ben igazolt a tamperei illetőségű Ilves együtteséhez, amely a dobogóért küzd a jelenleg zajló szezonban.

„Nyilván az első számú cél, hogy ott legyünk a rájátszásban, ezen belül is, hogy a legjobb négy között végezzünk az alapszakaszban. Mivel folyamatosan ott vagyunk a közelében, és túl vagyunk az idény felén, úgy gondolom, elégedettek lehetünk, persze a végső cél, hogy megnyerjük a bajnoki címet” – mondta.

A 28 éves csatár természetesen alapember a magyar válogatottban, így nagy feladat hárul majd rá a májusi elitvébén, amelynek csoportmeccseit ráadásul neki hazainak számító jégen, Tamperében játssza a nemzeti csapat.

„Az azért még nagyon messze van, sok dolgunk van addig, de nyilván izgatott vagyok, extramotivációt ad, hogy ott lesznek a meccseink, ahol idestova másfél éve játszom, biztosan otthonosabban fogom magam érezni” – így Sebők, hozzátéve, bízik benne, hogy a nagy távolság ellenére minél több magyar szurkoló lesz, annál is inkább, mert „olyan csarnokot húztak fel Tamperében, amelyben nemcsak játszani élmény, de szurkolóként kilátogatni is”.

Fel lesz adva a lecke a magyar válogatottnak „Finnország Manchesterében”, hiszen sorrendben Dániával, az Egyesült Államokkal, Franciaországgal, Svédországgal, Finnországgal, Németországgal és Ausztriával találkozik a tamperei csoportban (a másikat Rigában rendezik), így Sebők szerint is elsősorban a tisztes helytállás lesz cél, bár titkon azért a bennmaradásban is bízik.

„Ez lenne a következő mérföldkő a magyar jégkorong történetében, amit nem sikerült még senkinek megvalósítani. Szeretnénk mi lenni az elsők. A formaidőzítés is fontos lesz, és az is, hogy mindenki egészséges maradjon addig, főleg a kulcsjátékosok, hiszen nekünk nincs akkora merítésünk. Meccsről meccsre megyünk majd, másképp ezt nem is lehet. Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég, de egyvalamit ígérhetek: mindent bele fogunk adni.”

Borítókép: Sebők Balázs, a magyar jégkorong-válogatott alapembere (Fotó: Mudra László/MJSZ)

További tartalmak