Musorujsag
Élő Eredmények
×

Galló Vilmos: Próbálok sokat gondolni a májusi A-csoportos világbajnokságra, ez motiválja is az embert az edzéseken

Galló Vilmos: Próbálok sokat gondolni a májusi A-csoportos világbajnokságra, ez motiválja is az embert az edzéseken

m4sport.hu
Galló Vilmos, a svéd Linköping HC magyar válogatott jégkorongozója az M1-nek adott nyilatkozatában beszélt az elmúlt időszakban tapasztalt jó formájáról, de szót ejtett legutóbbi sérüléséről, valamint a nemzeti együttes következő megmérettetéseiről is.

 

A 26 esztendős támadó a legutóbbi öt mérkőzésén négy gólt szerzett, köztük egy mesterhármast is.

„Részemről most elég jól beindult a szezon, végre elkezdtem gólokat is ütni. Két olyan játékossal raktak be egy sorba, akikkel nagyon jól megértjük egymást, ez nagyon sokat segít így a meccsek alatt” – összegezte az elmúlt hetek jó formáját Galló Vilmos, aki szót ejtett a Linköping HC célkitűzéseiről is.

„Idén nagyon erős a bajnokság, mivel ugye az orosz ligába nem nagyon igazolnak ki a svéd, a finn és a kanadai játékosok, így sokan jönnek ebbe a bajnokságba, emiatt nehezebb is bekerülni a csapatokba. Ez a tabella állásán is meglátszik, mindenki ver mindenkit, pontokat tekintve is kisebb a különbség az együttesek között. De mindenféleképpen arra kell menni, hogy minden összecsapáson, pontot, pontokat tudjunk szerezni valahogy, ezáltal a tabellán feljebb tudjunk lépni.

Galló kitért a magyar válogatottra is, amely februárban összetartáson vesz részt.

„Ahogy hallottam, a terv az, hogy a legjobb kerettel megy a válogatott a felkészülési tornára, remélhetőleg engem is meghív majd a kapitány. Nagyon szívesen ott is lennék, de meglátjuk, egyelőre nem hallottam a keretről, nyilvánossá sem tették, úgyhogy még várom a meghívót. Próbálok sokat gondolni a májusi A-csoportos világbajnokságra, meg ez motiválja is az embert az edzéseken, ha tudja, hogy lesz egy ilyen magas színvonalú torna. Mindenféleképpen szeretnék ott lenni és megmutatni, hogy van keresnivalónk. Szerintem tudunk majd meglepetést okozni. Nyilván nem a legnagyobb nemzetek ellen, de egy Dánia, Németország, Franciaország ellen szerintem van esélyünk a pontszerzésre –és a cél az is, hogy bennmaradjunk.”

A Linköping HC játékosa tavalyi sérülésével kapcsolatban elmondta, az szerencsére már a múlté, teljesen felépült belőle, s a szezont is úgy kezdte, hogy már rendben volt a térde.

 

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak