Musorujsag
Élő Eredmények
×

A franciák ellen kezd a magyar válogatott a világbajnokságon

A franciák ellen kezd a magyar válogatott a világbajnokságon

MTI
Véglegessé vált a női jégkorong elitvilágbajnokság menetrendje, amely alapján a magyar válogatott a franciák ellen kezd közép-európai idő szerint április 7-én hajnali 1 órakor.

A Toronto melletti bramptoni viadal április 5-én kezdődik a francia-finn mérkőzéssel, és a nyitónapon bemutatkozik a címvédő kanadai, valamint a legutóbb döntős amerikai csapat is.

Pat Cortina szövetségi kapitány alakulata – amely története harmadik A-csoportos vb-jén szerepel – sorrendben a franciákkal, a svédekkel, a finnekkel és a németekkel találkozik. Az ötös csoport első három helyezettje jut a negyeddöntőbe, az utolsó kettő pedig kiesik a divízió I/A-ba.

A másik csoportban Kanada, az Egyesült Államok, Csehország, Svájc és Japán szerepel.

A negyeddöntő meccseit április 13-án rendezik. A negyeddöntő vesztesei április 14-én találkoznak az 5-8. helyért, a győztesek április 15-én küzdenek meg az elődöntőben. A helyosztókat április 16-án tartják.

Valamennyi mérkőzést az 5 ezer férőhelyes bramptoni CAA Arenában rendezik. A jegyértékesítés január 26-án indul.

A magyar válogatott programja (magyar idő szerint):

április 7., 1.00: Magyarország-Franciaország

április 8., 17.00: Magyarország-Svédország

április 10., 17.00:Magyarország-Finnország

április 11., 17.00: Magyarország-Németország

Borítókép: Pat Cortina, a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya beszél játékosaihoz a női jégkorong divízió I/A világbajnokság Magyarország - Norvégia mérkőzésén a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban 2019. április 7-én. MTI/Czagány Balázs

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szoros meccsen kapott ki a női jégkorong-válogatott
Az áprilisi, kanadai elit világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott 3-2-es vereséget szenvedett a szintén élvonalban szereplő japán csapattól az amiens-i nemzetközi torna második fordulójában, pénteken.
Jégkorong