Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nem tiltották el, de pénzbüntetést kapott a bírót csalással vádoló fehérvári hokis

Nem tiltották el, de pénzbüntetést kapott a bírót csalással vádoló fehérvári hokis

m4sport.hu
A Magyar Jégkorong Szövetség fegyelmi bizottsága 750 ezer forintos pénzbírságot szabott ki Hári Jánosra, a Hydro Fehérvár AV19 játékosára, aki a Magyar Kupa-döntő harmadszünetében televíziós interjújában csalással vádolta meg az egyik játékvezetőt.

A 30 éves fehérvári csapatkapitány a Budapest JAHC elleni, vasárnapi finálé második harmada után az M4 Sportnak nyilatkozva erős kritikával illette a játékvezetőt.

„A bírók kicsit próbálják elcsalni a meccset, de ezt már megszoktuk a Sós Danitól, úgyhogy ez sem zavar minket túlságosan” – mondta.

A magyar szövetség kedden este közölte, hogy a játékvezetői munkacsoport vezetője már a finálé alatt hivatalosan jelezte a fegyelmi bizottság elnökénél az eljárás kezdeményezését a nyilatkozat miatt. A testület a mérkőzés másnapján tájékoztatta a csatár klubját az eljárás megindításáról és a fegyelmi vétség elkövetésének gyanújáról. Hári János szerdán bocsánatot kért, de a szövetség tájékoztatása szerint nem kívánt élni a nyilatkozattételi lehetőségével a fegyelmi bizottság előtt.

A fegyelmi bizottság csütörtöki határozatában megállapítja, hogy a játékos „különösen súlyos fegyelmi vétséget követett el, amikor a mérkőzés hivatalos személyét, személyeit, nagy nyilvánosság előtt sértegette, őket nyilvánvaló részrehajlással vádolta”.

Az indoklás szerint „nem lehet ok, vagy indok arra, hogy egy játékos a jégkoronggal összefüggésben, bárkit nyilvánosan, súlyosan becsületsértő kifejezésekkel illessen”. A testület súlyosbító körülményként értékelte, hogy Hári János csapatkapitány és tagja a válogatottnak is, „ily módon magatartásával irányt, példát kell mutatnia a jégkorongsport minden résztvevője számára”, továbbá azt is, hogy „sportszerűtlen magatartását a televízió nagy nyilvánossága előtt követte el, a magyar jégkorong egyik legnagyobb rendezvényén, a Magyar Kupa döntőjén”. Enyhítő körülmény volt ugyanakkor, hogy a hokis ezelőtt nem állt eljárás alatt, hasonló fegyelmi vétséget játékosként nem követett el.

A fegyelmi bizottság határozata egyelőre nem jogerős, a játékos 15 napon belül fellebbezhet.

Az MK-döntőben a Budapest JAHC büntetőkkel diadalmaskodott az osztrák ligában érdekelt Hydro Fehérvár AV19 felett.

Borítókép: Hári János

További tartalmak

Kapcsolódó hírek