Musorujsag
Élő Eredmények

Immár Jaromír Jágr tartja a profi jégkorongozók gólrekordját

Immár Jaromír Jágr tartja a profi jégkorongozók gólrekordját

MTI
Jaromír Jagr gólt szerzett csapata vasárnapi bajnoki mérkőzésén, ezzel profi jégkorongozóként a cseh sztár lőtte a legtöbb gólt a világon. Sportági szaklapok kiemelték: Jagrnak ez már az 1099. találata volt profiként, ezzel eggyel megelőzte a sportág legendás kanadai alakját, Wayne Gretzkyt, aki 1098 góllal zárta le profi karrierjét. A csúcsbeállítást jelentő gólt két héttel ezelőtt szerezte.

Gretzky az NHL-ben, a WHA-ben, valamint a kanadai válogatottban szerezte góljait, Jágr az NHL-ben, a csehszlovák és cseh ligában, illetve válogatottakban, valamint az Alpesi Ligában, továbbá egy alkalommal a német bajnokságban volt eredményes.

A cseh élvonalban szereplő Kladno játékosa és tulajdonosa – aki jövő szerdán már 51. születésnapját ünnepli – a címvédő Trinec elleni, idegenbeli találkozó 45. percben talált be a hazaiak kapujába. A korábban már kétgólos hátrányban is lévő vendégek akkor 4-3-ra vezettek, végül azonban 5-4-re alulmaradtak.

Borítókép: Jaromir Jagr #68 of the Calgary Flames looks on during the second period of a game against the Anaheim Ducks at Honda Center on December 29, 2017 in Anaheim, California. (Photo by Sean M. Haffey/Getty Images)

További tartalmak