Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kangyal Balázs: büszkék lehetünk arra, hogy megnyertük ezt az alapszakaszt, de semmi jelentősége sincs

Kangyal Balázs: büszkék lehetünk arra, hogy megnyertük ezt az alapszakaszt, de semmi jelentősége sincs

MTI
Kangyal Balázs, a Budapest JAHC edzője extra teljesítménynek tartja, hogy megnyerték a jégkorong Erste Liga vasárnap zárult alapszakaszát, de a rájátszást illetően ebből semmilyen következtetést nem vont le.

Kangyal az M1-nek adott interjújában kedden jónak értékelte az alapszakaszt, amely során az összes csapat előre tudott lépni, még azok is, amelyek a szezont gyengébben kezdték, így a végére a mezőnyben szinte kiegyenlítődtek az erőviszonyok.

„Nem voltak előre lefutott meccsek, így kimondottan büszkék lehetünk arra, hogy megnyertük ezt az alapszakaszt, de a jövőre vonatkozóan ennek nyilván semmi jelentősége nincs” – mondta. Kiemelte: a szezon előtt nem számított arra, hogy az alapszakasz végén ennyire előkelő helyen állnak majd, elsősorban a hat közé jutás szerepelt a terveik között, hogy a rájátszásért ne kelljen plusz kört teljesíteniük.

„Ezt már nagy eredménynek tartottam volna, aztán szezon közben arra gondoltam, hogy jó lenne esetleg az első négy közé kerülni, hogy ne tudjanak minket kiválasztani, de ez volt a maximum” – nyilatkozta. Hozzátette: a folytatásban egyre nagyobb lesz a tét és így a nyomás, ezért fiatal csapatára egyre nehezebb mérkőzések várnak majd.

Az övékhez hasonló költségvetéssel és fiatal átlagéletkorral extra teljesítménynek értékelte az alapszakasz megnyerését, ami egyebek között a folytatásban az edzők munkáját is megkönnyíti a játékosokkal, továbbá az önbizalmuknak sem tesz éppen rosszat.

Góga Attila, Gyergyói HK másodedzője elmondta: nem elégedetlenek a második helyezéssel, az utolsó pillanatig nyitott volt az alapszakasz-győzelem kérdése. Kiemelte: a statisztikák azt mutatják, hogy a játékukon és a felkészülésükön nem szükséges változtatniuk, csupán néhány dolgot kell finomítaniuk. Hozzátette: az viszont nem mindig működött, hogy az egész meccsen képesek legyenek megtartani a koncentráltságukat, pedig a rájátszásban ennek kiemelt szerepe lesz, így ezen mindenképpen javítaniuk kell.

A negyeddöntőbe jutásért folyó DEAC-FEHA és az UTE-DAB párharc szerdán rajtol, és az egyik fél harmadik sikeréig tart. Az alapszakasz győzteseként a Budapest JAHC – amely a szezonban már begyűjtötte a Magyar Kupa trófeáját – először választhat negyeddöntős ellenfelet az alsóházból, utána jön a második Gyergyói HK, majd a harmadik DVTK Jegesmedvék, míg a negyedik Brassónak marad egy ellenfél. A magyar bajnok FTC az ötödik, míg a címvédő SC Csíkszereda a hatodik helyen zárta az alapszakaszt és várja a rájátszást.

Borítókép: fotó: Budapest Jégkorong Akadémia Hockey Club/Facebook

További tartalmak