Musorujsag
Élő Eredmények

Pat Cortina: Remek felkészülés volt az Öt Nemzet Torna a női hokivébére

Pat Cortina: Remek felkészülés volt az Öt Nemzet Torna a női hokivébére

MTI
A múlt heti budapesti Öt Nemzet Torna remekül szolgálta a felkészülést az áprilisi elitvilágbajnokságra Pat Cortina, a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya szerint.

Az olasz-kanadai szakember klubelfoglaltság miatt csak egy napot tudott Budapesten tölteni, nem is ő, hanem Delaney Collins másodedző „meccselt”. Az MTI-nek kedden elmondta: természetesen nyomon követte a történéseket.

„Ha fizikailag nem is voltam jelen, de mindenben igyekeztem segíteni, és egyeztettünk a csapat mellett dolgozókkal. Örömteli volt, hogy a tengerentúlon játszók hazatérhettek, és mellettük több fiatalt tesztelhettünk. Nagyon jó elegyet képeztek a játékosok csapat szinten. A torna minden téren remekül szolgálta a vb-felkészülést” – fogalmazott Cortina.

Kiemelte azt is, hogy négy különféle mérkőzést tudtak játszani a Tüskecsarnokban. Az első összecsapás úgy lett szoros, hogy közben rengeteg gól esett, a szlovákokat 7-6-ra verte a válogatott, pedig az ellenfél nyolc perccel a vége előtt még 6-4-re vezetett. A norvégok ellen a védelem már összeállt, ez 3-0-s sikert ért. Szombaton és vasárnap két, szintén A-csoportos csapat volt az ellenfél, előbb a franciák ellen egy hosszabbításos, majd a japánokkal szemben egy szétlövéses vereség lett a vége.

„Nyilvánvaló, hogy csak akkor van esélyünk, ha 60 vagy 65 percen keresztül maximálisan összpontosítunk” – tette hozzá.

Cortina akkor tud az április 5. és 16. közötti vb-n személyesen ott lenni, ha klubja, a német harmadosztályú férfi bajnokságban szereplő Garmisch-Partenkirchen-i SC Riessersee nem jut be a rájátszás második körébe. A csapat jelenleg a negyedik helyen áll az alapszakasz vége előtt hat fordulóval, és szinte biztos a playoff-szereplése.

„Jól állunk, de most hét sérültünk is van, közülük négyen vagy öten hosszabb távon nem játszhatnak, talán a rájátszásban sem” – mondta Cortina. Ha ő nem lehet jelen, akkor Delaney Collins irányítja az együttest Kanadában.

A vb-nek a Toronto melletti Brampton városa ad otthont. A tavaly fennállása legjobb eredményét elérve negyeddöntős nemzeti együttes a vb-n a B jelű ötösben kapott helyett Finnország, Svédország, Németország és Franciaország mellett. Az A jelű csoportban szerepel a házigazda, címvédő, egyben olimpiai bajnok Kanada, valamint az Egyesült Államok, Csehország, Svájc és Japán. Az A csoport öt együttese, valamint a B csoport legjobb három helyezettje vívja a negyeddöntőt, míg az utolsó két helyezett kiesik a divízió I/A-ba.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak