Musorujsag
Élő Eredmények

Egy perc után vezetett, de végül meghajolt az FTC előtt a DVTK a jégkorong Erste Ligában

Egy perc után vezetett, de végül meghajolt az FTC előtt a DVTK a jégkorong Erste Ligában

MTI
A magyar bajnoki címvédő Ferencváros 3-1-re legyőzte a vendég DVTK-t a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén, szerdán, így 2-1-re vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

A hétvégi két miskolci felvonás után 1-1-re álltak a felek, és az első fővárosi összecsapáson a Jegesmedvék már az 55. másodpercben betaláltak, ám alig 16 másodperc múlva Nagy Gergő, az Erste Liga legponterősebb magyar születésű játékosa egyenlített, a 13. percben Tóth Adrián pedig már a hazaiakat juttatta előnyhöz.

A Ferencváros mezőnyfölénye magmaradt, egészen az 52. percig, amikor Matias Sointut sérülés okozásáért végleg kiküldték. Az ötperces emberelőnyben volt esély betalálnia a vendég alakulatnak, ám Arany Gergely bravúrt bravúrra halmozott a kapuban. A miskolci Wehrs Kevin az ellene elkövetett szabálytalanságot követően elveszítette türelmét, ő is összeszedett egy végleges kiállítást, ezzel pedig nehéz, szinte kilátástalan helyzetbe hozta együttesét. Tóth Adrián az üres kapuba is betalált, majd az utolsó másodpercekben több verekedés, dulakodás volt.

A párharc csütörtökön folytatódik ugyancsak a Tüskecsarnokban, míg az ötödik felvonásnak Miskolc ad otthont szombaton.

Az alapszakaszgyőztes Budapest Jégkorong Akadémia hosszabbítás után 3-2-re nyert a Fehérvár Hoki Akadémia otthonában a játéknap másik meccsén, így már 3-0-ra vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban. Az alapszakaszban sereghajtó, ám a rájátszás selejtezőjét sikerrel megvívó FEHA19 az első két, káposztásmegyeri összecsapáson alaposan megnehezítette az első helyen kiemelt Budapest JA dolgát, és ezúttal is remekül kezdett, a 15. percben sikerült gólra váltania egy emberelőnyt. Két perc múlva a fővárosiak házi pontkirálya, Eetu Elo egyenlített, azonban újabb két perc múlva megint a FEHA vezetett. A 27. percben Alekszandr Moksancev végleges kiállítást kapott, ráadásul Tim Dolinart is kiküldték a fehérváriaktól, és a kettős fórban Garát Zsombor egalizált. A folytatásban a kemény és durva játék miatt sok kiállítást ítéltek.

A harmadik harmadban nagy fölényben játszott a BJA, ám 16 lövésből sem tudott betalálni. Így az első meccshez hasonlóan jöhetett a hosszabbítás, aminek elején emberelőnyben volt a FEHA, de ez kimaradt. A 71. percben Szabó Bence lőtte kapu elé a pakkot, ebbe Schlekmann Márk nyúlt bele, így Horváth Dominik nem védhetett. A párharc csütörtökön folytatódik ugyancsak az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, ahol a fővárosiak lezárhatják a párharcot.

Eredmény, negyeddöntő, 3. mérkőzések:
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 az FTC javára.

FEHA19-Budapest JA 2-3 (2-1, 0-1, 0-0, 0-1), hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-0 a BJA javára.

Borítókép: Facebook/FTC Jégkorong

További tartalmak