Musorujsag
Élő Eredmények

Megint vendég győzelem az Erste Liga elődöntőjében: újra előnyben a Fradi

Megint vendég győzelem az Erste Liga elődöntőjében: újra előnyben a Fradi

MTI
A magyar bajnoki címvédő Ferencváros 3-1-re nyert a Budapest Jégkorong Akadémia otthonában az Erste Liga elődöntőjének ötödik mérkőzésén szombaton, így 3-2-re vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

Az eddigi négy összecsapáson mindig vendégsiker született, előbb a magyar bajnoki címvédő FTC győzött kétszer Káposztásmegyeren, majd az alapszakaszgyőztes BJA diadalmaskodott kétszer a Tüskecsarnokban.

Ahogy nő a tét, úgy játszanak minden eddiginél fegyelmezettebben a csapatok. Alig volt kiállítás, az átlagos lövőszámok mellett nem volt komoly gólhelyzet két harmadon át. Aztán a harmadik harmad elején megtört a jég, Iiro Marva betalált, majd a 49. percben Farkas Lőrinc is. Viszont kisvártatva kihasznált egy emberelőnyt a BJA Ivan Vorobjov bombájával, így izgalmas volt a végjáték. A hajrában Tóth Adrián győzte le „versenykorcsolyázásban” Tóth Gergelyt, és betalált szólóból.

A BJA az utolsó szűk két percre lehozta kapusát, de ez nem járt eredménnyel, a lefújás pillanatában pedig két pár is összeverekedett.

A hatodik mérkőzést hétfőn rendezik a Tüskecsarnokban, és ha ott is győz az FTC, harmincadik alkalommal lesz magyar bajnok.

A másik ágon a Gyergyói HK és a brassói Corona párharca 2-2-re áll.

Erste Liga, elődöntő, 5. mérkőzés:
Budapest JA – FTC-Telekom 1-3 (0-0, 0-0, 1-3)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 az FTC javára.

Borítókép: Facebook/FTC Jégkorong

További tartalmak