Musorujsag
Élő Eredmények

A hetedik meccs dönt az FTC és a BJA között a magyar bajnoki címről és az Erste Liga-döntőről

A hetedik meccs dönt az FTC és a BJA között a magyar bajnoki címről és az Erste Liga-döntőről

MTI
A Budapest Jégkorong Akadémia 3-0-ra nyert a Ferencváros otthonában az Erste Liga elődöntőjében, így 3-3-ra egyenlített a párharcban, és pénteken, az utolsó, hetedik összecsapáson dől el, hogy ki lesz a magyar bajnok, illetve melyikük jut be a fináléba.

A párharc eddigi öt mérkőzésén mindig az aktuális vendéggárda nyert úgy, hogy az adott találkozón megszerezte az első gólt.

A hazaiak voltak mezőnyfölényben, ám az első harmadban két kapitális hibát góllal büntetett a BJA. A 11. percben a semleges harmadban adott el korongot az FTC, Molnár Bálint ugrott ki, és nem rontott. A szünet előtt egy rossz csere miatt Kirils Galoha lépett ki, és ő is a kapu bal oldalába lőtt.

A második harmad kiegyenlített játékot hozott, egy hazai emberelőny alatt a felső vas mentett a 27. születésnapját múlt vasárnap ünneplő Kornakker Dániel helyett.

A záró húsz percben erősen támadott az FTC, de minden kísérlete elhalt, a végén pedig Galoha üres kapus góllal állította be a végeredményt. Kornakker 43 lövést védett.

Mivel a másik ágon két erdélyi csapat érdekelt – a Gyergyói HK 3-2-re vezet a Corona Brasov ellen -, ezért a két fővárosi együttes párharca egyben magyar bajnoki döntő is.

Az utolsó összecsapást pénteken rendezik a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban.

Meccs utáni értékelések:

Erste Liga, elődöntő, 6. mérkőzés:
FTC-Telekom – Budapest JA 0-3 (0-2, 0-0, 0-1)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-3.

Borítókép: Facebook/FTC Jégkorong

További tartalmak