Musorujsag
Élő Eredmények

A jégkorong Erste Liga pénteki elődöntőjében a magyar bajnoki cím is gazdára talál

A jégkorong Erste Liga pénteki elődöntőjében a magyar bajnoki cím is gazdára talál

MTI
Mivel a BJA a pályaválasztó, így a Fradi számít esélyesnek, hiszen az eddigi hat meccsen mindig az aktuális vendég tudott győzni.

Pénteken eldől, hogy a Ferencváros harmincadik alkalommal, vagy a Budapest Jégkorong Akadémia másodszor lesz-e bajnok a magyar bajnokságban. A két fővárosi együttes az Erste Liga elődöntőjében csatázik, az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc 3-3-ra áll. A sorsdöntő összecsapást pénteken 20 órakor rendezik a BJA otthonának számító káposztásmegyeri Jégcsarnokban.

Szinte hihetetlen, de az eddigi hat felvonásban kivétel nélkül az aktuális vendég tudott győzni úgy, hogy az adott mérkőzésen az első (vagy egyetlen) gólt is ütötte.

A Ferencvárosnak fontos lenne, hogy speciális egységei (emberelőnyös és -hátrányos sorok) fejlődjenek, mert ebben sokkal jobb a rivális. Legutóbb, hétfőn a BJA a Tüskecsarnokban emberhátrányos góllal szerzett vezetést, meg is nyerte a meccset, így elmaradt a bajnokavatás.

Pénteken viszont biztos eldől a bajnoki cím kérdése. A BJA – még MAC néven – 2018-ban volt aranyérmes az ob I-ben. Ezzel szemben az FTC már a harmincadik sikeréért, és vele együtt a mezen viselt harmadik csillagért is küzd. A zöld-fehérek első alkalommal 1951-ben lettek magyar bajnokok, most pedig sorozatban négy címnél járnak, ezt a szériát próbálja megszakítani az alapszakaszban legjobb Budapest JA.

Amennyiben az alapszakaszt az ötödik helyen záró FTC lesz az aranyérmes, úgy Tóth Adrián 12. bajnoki címével beéri az eddig egyedül rekorder fehérvári Palkovics Krisztiánt. Az Erste Liga másik elődöntős ágán két erdélyi alakulat csatázik, a Gyergyói HK és a brassói Corona párharca is 3-3-ra áll, az utolsó mérkőzésnek ugyancsak pénteken Gyergyószentmiklós ad otthont. A határokon átnyúló bajnokság fináléja hétfőn rajtol.

Borítókép: Facebook/FTC Jégkorong

További tartalmak

Kapcsolódó hírek