Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszabbítás után nyert és 2-0-ra vezet az FTC a jégkorong Erste Liga döntőjében

Hosszabbítás után nyert és 2-0-ra vezet az FTC a jégkorong Erste Liga döntőjében

MTI
A Ferencváros - amely 15 másodperccel az alapidő vége előtt egyenlített – hosszabbítás után 2-1-re győzött a Gyergyói HK otthonában a jégkorong Erste Liga döntőjének második mérkőzésén, így 2-0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

Erste Liga, döntő, 2. mérkőzés:
Gyergyói HK (romániai) – FTC-Telekom 1-2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-1), hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-0, az FTC javára

A harmincadik magyar bajnoki címét begyűjtő Ferencváros hétfőn 3-2-re győzött, és elvette az alapszakaszt második helyen záró Gyergyó pályaelőnyét.

Ezúttal óvatosan kezdtek a csapatok, kevés volt a helyzet, az első komoly ziccerre a második harmad elejéig kellett várni, ekkor Császár Hunor szólóból lőtt fölé-mellé. Több lehetőség is adódott a hazaiak előtt, majd amikor az FTC került emberelőnybe, akkor Rasmus Rinne kapujánál volt tűzijáték. Aztán a második szünet előtt negyedszer is emberelőnybe került a GYHK, és ebből már Sebastien Sylvestre kilőtte a bal felső sarkot, 15 másodperc múlva már vége is volt a harmadnak.

A harmadik játékrészben agresszívebb lett a magyar bajnok játéka, egy alkalommal a gólvonal elől tisztáztak a hazai védők, három perccel a lefújás előtt pedig Rinne védett hatalmasat lepkéskesztyűvel. A legvégén még jött egy ferencvárosi emberelőny kapuslehozatallal. Ez az állapot Nagy Gergő szabálytalan megmozdulása miatt csak öt másodpercig tartott, azonban az ellentámadásnál Oliver Betteridge 15 másodperccel a lefújás előtt jól kapta vissza a pakkot és egyenlített.

Jöhetett az első találatig tartó hosszabbítás. Ebből csak 3 perc 40 másodperc telt el, amikor a támadóharmadban Nagy Gergő elhozta a korongbedobást, a pakk hátrakerült az első mérkőzésen duplázó Julius Marvához, aki takarásból a kapuba lőtt, eldöntve ezzel az összecsapást.

A következő két mérkőzést pénteken, illetve szombaton rendezik a Tüskecsarnokban.

Borítókép: Fotó: fradi.hu

További tartalmak