Musorujsag
Élő Eredmények

Győzelmével a Fradi már 3-1-re vezet az Erste Liga döntőjében

Győzelmével a Fradi már 3-1-re vezet az Erste Liga döntőjében

MTI
A Ferencváros 3-2-re legyőzte szombaton a vendég Gyergyói HK-t a jégkorong Erste Liga döntőjének negyedik mérkőzésén, így már 3-1-re vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

Erste Liga, döntő, 4. mérkőzés:

FTC-Telekom – Gyergyói HK (romániai) 3-2 (3-1, 0-0, 0-1)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-1 az FTC javára.

A harmincadik magyar bajnoki címét begyűjtő Ferencváros hétfőn 3-2-re győzött, majd kedden – szintén Gyergyószentmiklóson – úgy diadalmaskodott 2-1-re hosszabbítás után, hogy 15 másodperccel a vége előtt egyenlített. Aztán pénteken már a Gyergyó nyert idegenben 5-3-ra.

Tóth Gergő, az FTC csatára nem léphetett jégre, egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert pénteken sérülésveszélyesen ütközött Devin DiDiometével.

A 3. percben Oliver Betteridge remek blokkolásából kipattant a korong az FTC védekező harmadából, ezzel Jari Silio ugrott ki, és a szóló végén Rasmus Rinne lábai között lőtt a kapuba. A GYHK egy kapuvassal válaszolt, majd a 8. percben egy gyönyörű háromszögelés végén Matias Sointu közelről volt eredményes. Imre Patrik szépíthetett volna, ám kiugrását Arany Gergely hárította. Amíg a székely együttes pénteken felállt 0-2-ről, most nem, hiába került emberelőnybe, mert a 12. percben a kapitány Nagy Gergő lépett ki. Szépen elfektette Rinnét és a léc alá emelt. Még az első szünet előtt szépített a Gyergyó, Silló Arnold tört be balról a palánk mellől, majd pontosan lőtte ki a hosszú sarkot.

A második harmad inkább fizikai hokit hozott, nem volt sok helyzet és lövés. A záró felvonásban erősen támadtak a vendégek, és Sebastien Sylvestre hat és fél perccel a vége előtt éles szögből, fonákkal faragott a hátrányból, mivel ezúttal Arany nem zárta jól a rövid sarkot. A csatár eddig a finálé összes találkozóján betalált.

A hajrában hiába hozta le kapusát a székely csapat, nem volt esélye egyenlíteni.

A következő mérkőzésnek Gyergyó ad otthont hétfőn, és ha megint nyer a zöld-fehér alakulat, akkor 2019 és 2020 után diadalmaskodik ismét az Erste Ligában.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak