Musorujsag
Élő Eredmények

A szétlövés tizedik köre döntött, a női hokiválogatott legyőzte Japánt

mti
A szerdán kezdődő női jégkorong-világbajnokságra hangoló válogatottak torontói felkészülési mérkőzésen a magyar csapat szétlövéssel 4-3-ra győzött a japán együttes ellen Torontóban.

Eredmény:
Magyarország-Japán 4-3 (2-2, 1-0, 0-1, 0-0), szétlövéssel
a magyar gólszerzők: Metzler (6.), Knee (12.), Garát-Gasparics (32.)

A helyi idő szerint péntek este rendezett összecsapáson a japánok szereztek vezetést, ám Metzler Regina hamar válaszolt. A 12. percben a hátvéd Knee Sarah révén már a magyaroknál volt az előny, de fél perc múlva a rivális is betalált. A mérkőzés derekán Garát-Gasparics Fanni emberelőnyben volt eredményes, az ázsiaiak csak az utolsó előtti percben tudtak egyenlíteni. A szétlövésben a tizedik kör döntött, és Jókai-Szilágyi Kinga ütötte a győztes rávezetést.

A magyar válogatott közép-európai idő szerint hétfőn hajnalban Németországgal játszik még egy felkészülési találkozót Torontóban. A vb hivatalosan szerdán rajtol, a magyarok egy nappal később kezdik meg szereplésüket a franciák ellen a Toronto melletti Brampton CAA Arénájában.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Pat Cortina szövetségi kapitány ott lehet-e a tornán, mert német klubcsapatával még érdekelt a férfi harmadosztály rájátszásában. Ha a Riessersee még egy kört sikerrel vesz, akkor Delaney Collins másodedző irányítja majd a magyar együttest.

A története harmadik A csoportos világbajnokságán résztvevő válogatott célja, hogy a nyolc közé kerüljön, az utolsó két helyezett ugyanis kiesik a divízió I/A osztályba.

A magyar válogatott vb-programja (közép-európai idő szerint):
április 7., 1.00: Magyarország-Franciaország
április 8., 17.00: Magyarország-Svédország
április 10., 17.00: Magyarország-Finnország
április 11., 17.00: Magyarország-Németország

A keret:
kapusok: Bogáti Bianka (HKB), Németh Anikó (MAC Budapest), Révész Zsuzsa (DEAC JA)
hátvédek: Baker Taylor (Montreal Force, kanadai), Faggyas Lilla (HKB), Kiss-Simon Franciska (HKB), Knee Sarah (KalPa, finn), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (University of St. Thomas, amerikai), Tóth Enikő (BJA)
csatárok: Dabasi Réka (Metropolitan Riveters, amerikai), Garát-Gasparics Fanni (Metropolitan Riveters, amerikai), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (HKB), Jókai-Szilágyi Kinga (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College, kanadai), Metzler Regina (OHA, kanadai), Pázmándi Zsófia (OHA, kanadai), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Seregély Míra (University of Maine, amerikai), Strobl Lara (HKB), Szamosfalvi Petra (HKB), Williams Hayley (Dinamo-Neva, orosz)
tartalék: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Koncz Boglárka (MAC Budapest), Mozolai Berta (BJA)

További tartalmak