Musorujsag
Élő Eredmények

Sofron István: Ez a legnagyobb csalódás mindegyikünk pályafutásában

Sofron István: Ez a legnagyobb csalódás mindegyikünk pályafutásában

m4sport.hu
Kevin Constantine szövetségi kapitány mindenkivel elégedett volt és folytatná a munkát a válogatott élén, továbbra is szeretne hozzájárulni a magyar jégkorong fejlődéséhez.

Nem sikerült a célt elérni, búcsúzott a 16 csapatos A-csoportos világbajnokságtól a magyar jégkorong-válogatott, mivel a csoportkör utolsó fordulójában szétlövéssel 4-3-ra kikapott Ausztriától. A játékosok a hazaérkezés után is csalódottságuknak adtak hangot, a vb-n négy gólt szerző, az osztrákok ellen duplázó Sofron István úgy fogalmazott: Ez a legnagyobb csalódás mindegyikünk pályafutásában.

Az együttes egyértelműen azzal a céllal utazott ki, hogy története során először kiharcolja a bennmaradást, amihez nagyon közel is járt, de hiába vezetett már 3-1-re is az osztrákok ellen, ez végül nem sikerült, így 2009 és 2016 után ismét búcsúzni kényszerült az elitvilágbajnokságtól.

Büszke vagyok minden játékosra, mindenkivel elégedett vagyok, mindenki jól teljesített. Egyértelműen az a tervem a magyar válogatott mellett maradjak, a srácoknak is mondtam megtiszteltetés és büszkeség volt velük dolgozni. Ha egyszer távozom, úgy szeretnék elmenni, hogy elmondhassam, sikerült hozzájárulnom a magyar jégkorong fejlődéséhez” – mondta Kevin Constantine, a válogatott szövetségi kapitánya, aki tavaly 2+1 éves szerződést írt alá.

Bízik benne, jövőre a Divizió I/A vb-n is az ő irányításával vehet részt az együttes. Azon a tornán az olasz, a szintén most kiesett szlovén, a dél-koreai, a japán és a román válogatott lesz Sofronék ellenfele.

Borítókép: Tampere, 2023. május 22. Sofron István a jégkorong-világbajnokság hetedik fordulójában játszott Magyarország-Ausztria mérkőzés végén a finnországi Tamperében 2023. május 22-én. Búcsúzott a 16 csapatos elitvilágbajnokságtól a magyar jégkorong-válogatott, mivel szétlövéssel 4-3-ra kikapott az osztrák együttestől. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak