Musorujsag
Élő Eredmények

Bombameglepetés a hokivébé negyeddöntőjében

Bombameglepetés a hokivébé negyeddöntőjében

mti
Kanada és az Egyesült Államok mellett meglepetésre Németország és Lettország jutott be az elődöntőbe a jégkorongozók elitvilágbajnokságán, csütörtökön.

Az amerikai csapat az élvonaltól búcsúzó magyarokat is felvonultató tamperei csoport megnyerésével került be a legjobb nyolc közé, melyben a rigai nyolcas negyedik helyén zárt csehekkel találkozott. A tengerentúli együttesnek volt törleszteni valója riválisával szemben, mivel a tavalyi vb bronzmeccsén kikapott tőle és lecsúszott a dobogóról. A mostani, tamperei összecsapáson viszont az amerikaiak nem adtak esélyt riválisuknak és kapott gól nélkül, 3-0-ra nyerve jutottak tovább.

A másik délutáni negyeddöntőben borult a papírforma, ugyanis a csoportgyőztes svájciak nem bírtak Németország legjobbjaival. A meccset a németek a második harmad hajrájában döntötték el, amikor 1-1-es állásnál 36 másodpercen belül kétszer is kapuba találtak, a 3-1-es eredményt pedig megőrizték a harmadik húsz percben.

A nap rangadóján Kanada 4-1-re legyőzte a címvédő finn csapatot. A tavalyi vb-döntő visszavágóján az első két harmadban óriási iramú, kiegyenlített játék folyt a jégen, ám amíg a kanadaiak mindkét szakaszban betaláltak, a hazaiak képtelenek voltak bevenni Samuel Montembeault kapuját. A záróharmadban a tengerentúliak magabiztosan játszottak és összességében megérdemelten győztek.

A másik esti találkozón óriási meglepetésre a lettek legyőzték a svédeket. A meccsen szinte „felborult a pálya”, a svéd együttes 41 kapura lövéssel próbálkozott, míg a lettek csupán 15-tel, ám a skandinávok egyetlen alkalomtól eltekintve nem szereztek gólt, így 3-1-es vereséggel búcsúztak.

Az elődöntőben Németország – Egyesült Államok és Kanada–Lettország meccseket rendeznek.

a negyeddöntőben:
Lettország – Svédország 3–1 (1–0, 0–1, 2–0)
Kanada–Finnország 4–1 (1–0, 1–0, 2–1)
Egyesült Államok – Csehország 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)
Németország–Svájc 3–1 (1–0, 2–1, 0–0)

Borítókép: Lett öröm a svédek elleni vb-negyeddöntőben (Fotó: EPA/Toms Kalnins)

További tartalmak