Musorujsag
Élő Eredmények

A jégkorongozó Bálizs Bence a norvég elődöntőshöz igazolt

A jégkorongozó Bálizs Bence a norvég elődöntőshöz igazolt

MTI
Az előző idényben elődöntős norvég Sparta Sarpsborg jégkorongcsapatában folytatja pályafutását Bálizs Bence, aki a magyar válogatott elsőszámú kapusa volt a tamperei-rigai világbajnokságon.

 

A klub pénteken honlapján közölte, hogy egyéves szerződést kötött Bálizzsal, aki kedden lesz 33 esztendős.

„Az volt a cél, hogy tegyek meg fölfelé egy következő lépést, és a magyar-, majd a lengyelországi szezon után úgy érzem, ez sikerült is, hiszen Norvégia stabil A-csoportos hokiország” – mondta az MTI-nek Bálizs, aki a 2022–2023-as évadban a GKS Jastrzebie alakulatában szerepelt.

Az alapszakaszban 39 mérkőzésen 2,12 gólt kapott átlagban és 92,3 százalékkal védte a lövéseket. A rájátszásban hét találkozóig jutott, 2,66-os kapott gólátlaggal és 92 százalékos védési hatékonysággal.

„A világbajnokság előtt már nézegettek a norvégok, és minden bizonnyal a vb-szereplésem meggyőzte őket. Nagyon profi a klub, a szerződés aláírása után már meg is rendelték az új felszerelésemet. A családom is velem tart, így nagyon várom már az új kihívást” – tette hozzá Bálizs, aki a válogatott számára az elitből való búcsúzást hozó vb-n négy összecsapáson kapott lehetőséget.

Átlagban 3,68 gólt kapott és 89,9 százalékkal védett, vezérletével győzött a gárda hosszabbításban a franciákkal szemben, és vele az osztrákok elleni ki-ki mérkőzésen is sikerült pontot szerezni, ám az kevés volt a bennmaradáshoz.

 

Borítókép: Tampere, 2023. május 19. Bálizs Bence kapus (b) és Garat Zsombor a jégkorong-világbajnokság ötödik fordulójában játszott Magyarország - Finnország mérkőzésen a finnországi Tamperében 2023. május 19-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak