Musorujsag
Élő Eredmények

„Mi is coolok vagyunk, ne utáljanak minket!" – hokibírók elfogadását hirdető programot indít a nemzetközi szövetség

„Mi is coolok vagyunk, ne utáljanak minket!" – hokibírók elfogadását hirdető programot indít a nemzetközi szövetség

MTI
A jégkorongbírók elfogadását hirdető programot indított a nemzetközi szövetség (IIHF).

Gebei Péter, a magyar szövetség égisze alatt dolgozó játékvezetők osztályvezetője az MTI-nek kedden elmondta: az IIHF érzékeli, hogy világszinten egyre kevesebb a bíró és egyre idősebb ez a garnitúra. Éppen ezért a most beindított programmal szeretnék elérni, hogy a jövőben még többen jelentkezzenek erre a pályára, és ezt többek között úgy akarják elérni, hogy új oldaláról mutatják be a játékvezetést.

„Szeretnék elérni, hogy a bírók még közelebb kerüljenek a szurkolókhoz, hogy nekünk is van +emberibb+ arcunk, tudunk modernek, lazák, divatos szóval élve +coolok+ lenni, fiatalosak és lendületesek, velünk is legyenek a korábbinál jobban toleránsabbak, és ne utáljanak minket” – jegyezte meg Gebei.

Kitért rá, hogy Magyarországon jelenleg nincs probléma a toborzással és az életkorral sem.

„Nemrégiben tett vizsgát nálunk 65 új játékvezető, több mint tíz százalékban nő, és kivétel nélkül mindenki 16 és 22 év közötti” – tette hozzá Gebei.

Borítókép: Tampere, 2023. május 28. A kanadai játékosok, miután 5-2-re győztek Németország ellen a jégkorong-világbajnokság döntőjében Tamperében 2023. május 28-án. MTI/EPA/Compic/Kimmo Brandt

További tartalmak