Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb kanadai légiósokkal erősített a fehérvári hokicsapat

Újabb kanadai légiósokkal erősített a fehérvári hokicsapat

MTI
Két kanadai légióssal, a csatár Pascal Laberge-zsel és a hátvéd Markus Phillipsszel erősítette meg keretét az osztrák jégkorongligában (ICEHL) érdekelt Hydro Fehérvár AV19.

A 25 éves Laberge úgy nyilatkozott, hogy Szélig Viktor általános igazgatóval folytatott beszélgetése alapján nagyon tetszett neki az az elképzelés, amelyet a következő szezonra vonatkozóan vázoltak fel neki.

„Úgy gondolom, hogy a támadó felfogású hokiba, amit a csapat játszik, jól illeszkedem majd. A lehetőség, hogy egy vadonatúj csarnokban játsszuk majd a mérkőzéseket, szintén nagyon izgalmasnak ígérkezik. Ezenkívül tetszik, hogy van egy erős magja a csapatnak, amely néhány új játékossal kiegészülve, úgy gondolom, igazán versenyképes lesz a szezonban” – fogalmazott Laberge, aki a junioréveit követően több csapatnál is megfordult a második legerősebb észak-amerikai bajnokságban, az AHL-ben, az előző szezonban pedig a harmadosztályt jelentő ECHL-ben szereplő Kansas City Maverickset erősítette, ahol 53 mérkőzésen 53 pontot szerzett.

Kapcsolódó tartalom

A 24 esztendős Phillips ugyancsak játszott már az AHL-ben és az ECHL-ben is. Az előző idényben érkezett Európába, a finn élvonalbeli Ässätban szerepelt, és 38 összecsapáson négy gólpasszig jutott. 2015 és 2019 között tagja volt hazája U17-es, U18-es és U20-as válogatottjának.

A védő kiemelte, hogy sokat és sok jót hallott a fehérvári szurkolókról, és egyáltalán nem volt nehéz döntés ideszerződni.

„A csapat nagyon versenyképes, ami rendkívül fontos számomra. Alig várom, hogy segítsem a gárdát, hogy a playoffban minél tovább jusson” – jegyezte meg.

Ezzel tíz főre (nyolc kanadai, egy-egy szlovén és francia) bővült a légiósok száma, és a klub több külföldi játékos igazolását nem tervezi. Ugyanakkor az még mindig nem dőlt el, hogy két magyar válogatott játékos, Bartalis István és Erdély Csanád, valamint a korábbi válogatott, honosított Sarauer Andrew marad-e Fehérváron.

Borítókép: A Hydro Fehérvár AV19 játékosai MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak