Musorujsag
Élő Eredmények

Garát Zsombor nem játszott a New York Islanders első előszezon meccsén

Garát Zsombor nem játszott a New York Islanders első előszezon meccsén

MTI
A Garát Zsombor nélkül felálló New York Islanders 4-2-re kikapott a városi rivális Rangers otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi felkészülési mérkőzésén.

 

A Szigetlakóknak ez volt az első hivatalos előidény meccse, a magyar válogatott hátvédet nem nevezték az összecsapásra.

Garát az MTI-nek elmondta, hogy a bő keretet három különböző erősségű csoportra osztották, a meccsen pedig leginkább az első kettőből játszottak. A magyar hokis márt azt is megtisztelőnek tartja, hogy ott lehet az NHL-es edzőtáborban – negyedik magyarként mondhatja el magáról -, és kiemelte, minden pillanatát élvezi a közös munkának.

A tábor alatt a klub folyamatosan csökkenti a létszámot az október 14-i, Buffalo Sabres elleni bajnoki rajtig. Addig a gárda a mostanival együtt hat felkészülési összecsapást vív. Az NHL-es keretben 23 játékosnak (általában 13 vagy 14 csatárnak, 7 vagy 8 hátvédnek és 2 kapusnak) van hely. A többiek, akiktől menet közben köszönnek el, a tartalékegyüttesekben, a másodosztálynak számító AHL-ben vagy a harmadosztálynak minősülő ECHL-ben kapnak helyet, esetleg visszatérnek európai klubjaikhoz.

A New York Islanders AHL-es csapata a Bridgeport Islanders, az ECHL-es együttese pedig a Worcester Railers.

 

Borítókép: Tampere, 2023. május 14. Galló Vilmos (b) és Garat Zsombor az első harmad után a jégkorong-világbajnokság második fordulójában játszott Egyesült Államok - Magyarország mérkőzésen a finnországi Tamperében 2023. május 14-én. MTI/Illyés Tibor
NHL

További tartalmak