Musorujsag
Élő Eredmények

Garát Zsombor a New York Islanders AHL-es tartalékcsapatához került

Garát Zsombor a New York Islanders AHL-es tartalékcsapatához került

MTI
Garát Zsombor az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt New York Islanders pénteki döntése alapján a másodosztályban szereplő Bridgeport Islanders táborába került.

 

Az NHL-es klub – ahogy az várható volt – a tábora első hete után szűkítette keretét, amelybe eredetileg 38 csatár, 21 hátvéd és hét kapus kapott meghívót, köztük a magyar válogatott védő is. Most 21 játékostól köszönt el a New York-i alakulat.

A 26 éves Garát eleve szerencsésnek tartotta magát, hogy az NHL-es gárda az egy üres hátvédhelyre behívta őt, mert ő a harmadosztályú (ECHL) Worcester Railershez – amely ugyancsak az Islanders tartalékgárdája – kötelezte el magát.

Garát volt a negyedik magyar hokis – és az első hátvéd -, aki NHL-es táborban szerepelhetett. Korábban a kapus Szuper Levente (Dallas Stars, Calgary Flames, St. Louis Blues), a csatár Vas János (Dallas Stars) és a szintén kapus Vay Ádám (Minnesota Wild) vehetett részt ilyen felkészülésben. Az Edmonton Oilers által 1999-ben – első magyarként – draftolt Gröschl Tamás végül nem volt táborban.

A védő az előző idényben az Erste Ligában szereplő Budapest JA-ban 36 mérkőzésen 15 pontot (5 gól, 10 gólpassz) szerzett. A májusi elitvilágbajnokságon – ahol búcsúzott az élvonaltól a magyar csapat – hét összecsapáson lépett jégre és egy asszisztja volt.

 

Borítókép: Tampere, 2023. május 14. Galló Vilmos (b) és Garat Zsombor az első harmad után a jégkorong-világbajnokság második fordulójában játszott Egyesült Államok - Magyarország mérkőzésen a finnországi Tamperében 2023. május 14-én. MTI/Illyés Tibor
NHL

További tartalmak