Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Az Erste Ligában térhet vissza a Magyarországról hirtelen távozó, majd Kanadában eltiltott korábbi hokikapitány

Az Erste Ligában térhet vissza a Magyarországról hirtelen távozó, majd Kanadában eltiltott korábbi hokikapitány

m4sport.hu
Az Erste Ligában szereplő Csíkszereda jégkorongcsapatánal folytathatja pályafutását Kevin Constantine, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki nyáron családi okokra hivatkozva váratlanul távozott a nemzeti csapattól és a Fehérvártól, majd elhagyta Magyarországot és Kanadában kezdett el dolgozni.

Az amerikai szakember júliusban, élő szerződése ellenére távozott a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányi, valamint a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzői posztjáról családi okokra hivatkozva. Lépése teljesen váratlanul érte a magyar szövetséget és a fehérvári klubvezetést. Constantine a kanadai juniorligába szerződött, a Western Hockey League-ben (WHL) szereplő Wenatchee Wild vezetőedzőjeként folytatta pályafutását, csakhogy októberben „diszkriminatív jellegű becsmérlő megjegyzések” miatt határozatlan időre eltiltották a tengerentúlon. Amennyiben újra állásba szeretne kerülni, azt hivatalosan kérvényeznie kell a WHL vezetőjénél, de erre legkorábban 2025 júliusában lesz jogosult.

Kevin Constantine vasárnap a lelátón ült az SC Csíkszereda Brassó elleni Erste Liga-rangadóján, az M1 érdeklődésére a csíkszeredai klub vezetősége megerősítette, hogy valóban tárgyalnak Kevin Constantine-nal és szeretnék, ha az amerikai edző szerepet vállalna a klubnál.

Borítókép: Budapest, 2022. november 10. Kevin Constantine, a magyar jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya a Magyarország – Japán mérkõzésen a Sárközy Tamás Emléktorna nyitó napján a budapesti Tüskecsarnokban 2022. november 10-én. A magyar csapat hosszabbítás után 3-2-re gyõzött. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak