Musorujsag
Élő Eredmények

Megint Fradi–Újpest örökrangadót rendeznek a jégkorong Magyar Kupa négyes döntőjéért

Megint Fradi–Újpest örökrangadót rendeznek a jégkorong Magyar Kupa négyes döntőjéért

MTI
Az előző évhez hasonlóan összekerült az FTC-Telekom és az UTE a jégkorong Magyar Kupa negyedik fordulójában.

Tavaly 5-3-as összesítéssel az UTE jutott a legjobb négy közé.

A másik párban – a csütörtöki sorsolás eredményeként – a Dunaújváros és a Budapest JA U21-es csapata játszik a Final Fourba kerülésért.

A mérkőzések tervezett időpontja december 5. vagy 6., valamint január 16., de ettől – amint arról a szövetség honlapja beszámol – a csapatok megállapodása alapján el lehet térni.

A Hydro Fehérvár AV19 és a címvédő BJAHC automatikusan tagja a négyes döntőnek, melynek mérkőzéseit január 27-én és 28-án rendezik.

Minden eddiginél több, tizenhat csapat nevezett a Magyar Kupa 2023/24-es kiírásába. A klubokat a tavalyi kupaeredmények, valamint a bajnoki sorozatokban elért helyezések alapján emelték ki, ettől függött, mikor kapcsolódnak be a küzdelmekbe.

Az első fordulóban hat együttes – két akadémiai, valamint négy másodosztályú (Andersen-ligás) csapat – vett részt. A második fordulóban csatlakozott a DVTK Jegesmedvék, a FEHA19, a MAC Ikonok és az Újpesti Jégkorong Akadémia. A harmadik fordulóban a négy továbbjutó mellett ott volt a DEAC, a Dunaújváros, az FTC-Telekom és az UTE.

Borítókép: Budapest, 2022. január 2. A ferencvárosi Hegyi Ádám (b) és Arany Gergely (j), valamint az újpesti Németh Attila a jégkorong Erste Liga alapszakaszában játszott FTC-Telekom - UTE mérkőzésen a fővárosi Tüskecsarnokban 2022. január 2-án. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak