Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy csatában győzött a Fehérvár jégkorongcsapata az osztrák ligában

Nagy csatában győzött a Fehérvár jégkorongcsapata az osztrák ligában

MTI
A Hydro Fehérvár AV19 5-4-re legyőzte a vendég Pioneers Vorarlberg Feldkirch csapatát az osztrák jégkorongliga keddi mérkőzésén, és ezzel pontszámban beérte az éllovas Red Bull Salzburgot.

Eredmény:

Hydro Fehérvár AV19-Pioneers Vorarlberg Feldkirch (osztrák) 5-4 (0-0, 3-2, 2-2)

a magyar csapat gólszerzői: Leclerc (23.), Magosi (24.), McGauley (31.), Robertson (49.), Kuralt (54.)

A Volán két győzelemmel érkezett a meccsre, míg riválisa sorozatban öt vereségnél járt, ennek ellenére az első harmadban lényegesen veszélyesebb volt a Feldkirch.

A második harmad elején elkezdtek potyogni a gólok. Előbb Guillaume Leclerc emelt a keresztvas alá, majd 52 másodperc múlva jött az egyenlítés, ám 23 másodpercre rá Magosi Bálint került ziccerbe, és nem hibázott. A játékrész derekán emberelőnyben ismét egyenlített az osztrák együttes közelről, erre másfél perccel később Tim McGauley cselezte magát tisztára, és újra a Fehérvár vezetett.

A harmadik harmad első felében már nagy fölényben volt a házigazda, az egy hete igazolt Carter Robertson 4-2-re módosította az állást, azonban egy figyelmetlenség nyolcvan másodperc múlva vendéggólt eredményezett. A lendület így is megmaradt, és a kiharcolt emberelőnyben szép korongjáratást követően Anze Kuralt talált be. Nem adta fel az osztrák gárda, egy kapu előtti kavarodásban 5-4-re jött fel, ám a hátralévő 63 másodpercben már nem tudott harmadszor is egyenlíteni.

A két csapat ebben az idényben harmadszor találkozott, és először született hazai siker.

Borítókép: Hydro Fehérvár AV19 (Fotó: Facebook/Hydro Fehérvár AV19)

További tartalmak