Musorujsag
Élő Eredmények

Fájdalom Japán ellen: a magyar botokban maradt az olimpia lehetősége

Fájdalom Japán ellen: a magyar botokban maradt az olimpia lehetősége

m4sport.hu/MTI
A magyar férfi jégkorong-válogatott 2–1-re kikapott Japántól az olimpiai előselejtező harmadik mérkőzésén, ezzel csoportja második helyén végzett, s elbukta az ötkarikás szereplés lehetőségét.

A litvánok ellen remeklő csapaton nem változtatott MacAdam, maradtak a támadósorok, a védőpárok és a kapuban is Bálizs Bence állt.

Gyorsan háromszor is emberhátrányba kerültek a hazaiak, de ebből nem született gól, és abból sem, hogy a magyarok 1:44 percig kettős emberelőnyben játszottak. A folytatás hasonlóan alakult, rengeteg volt a kiállítás, és végül a 37. percben Sofron István bődületes erejű lövése utat talált a kapuba. Ez volt a történelmi, 100. magyar gól Japán ellen. Bálizs Bencének ebben a szakaszban volt egy hatalmas, akrobatikus védése lepkéskesztyűvel, egyszer pedig a kapuvas mentette ki.

A záró harmad japán büntetőlövéssel indult, Bálizs lábbal védett, ám a 44. percben emberelőnyben Nakadzsima Sogo egyenlített. 2:02 perc múlva a kapu előtti betörésből Halliday Jiei szedte össze a szabad korongot és vágta a hálóba. Erősen nyomtak a hazaiak, ám egy újabb létszámfölényes kétperc maradt kihasználatlanul.

A hajrában a kapust is levitte a házigazda, de nem sikerült betalálni, így elmaradt a továbbjutás, és a japánok készülhetnek a nyár végi kvalifikációra. Az örökmérlegben ez volt a 18. japán győzelem 17 vereség mellett.

A mérkőzést követően Szilassy Zoltán másodedző és Erdély Csanád értékelt az M4 Sport riporterének, Szekeres Péternek:

„Több gólt kellett volna lőnünk, a két kapott rendben van. Illetve a kiállításokon kellett volna még redukálnunk. A japánok második gólja tunkolós, mocskos volt, ebben kellett volna nekünk is erősebbnek lennünk” – mondta Szilassy Zoltán.

Erdély Csanád egyértelműen a helyzetkihasználásban látta a vereség okát: „Brusztos meccs volt, de az ötvenes korongokat többet kellett volna megnyernünk. Jobban kellett volna koncentrálni és belőni az előnyöket. Kicsit naggyá tettük a kapusukat, a hibát magunkban kell keresni” – fogalmazott a csapatkapitány.

Eredmények, 3. forduló:
Japán-Magyarország 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)
gól: Nakadzsima (44.), Halliday (46.), illetve Sofron (37.)

korábban:
Litvánia-Spanyolország 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

A végeredmény: 1. (és továbbjutott) Japán 9 pont, 2. Magyarország 6, 3. Litvánia 3, 4. Spanyolország 0

Csütörtökön játszották:
Magyarország-Spanyolország 7-3
Japán-Litvánia 6-4

Pénteken játszották:
Magyarország-Litvánia 7-1
Japán-Spanyolország 6-3

Borítókép: Budapest, 2024. február 10. Galló Vilmos (j) és a japán Halliday Dzsiei a férfi jégkorong olimpiai selejtezõsorozat budapesti tornájának harmadik fordulójában játszott Magyarország - Japán mérkõzésen a Tüskecsarnokban 2024. február 10-én. MTI/Hegedüs Róbert

További tartalmak