Musorujsag
Élő Eredmények

Újra indulhat a BL-ben a Fehérvár jégkorongcsapata

Újra indulhat a BL-ben a Fehérvár jégkorongcsapata

MTI
Indulhat a jégkorong Bajnokok Ligája 2024/25-ös kiírásában a Hydro Fehérvár AV19, miután a második helyen végzett az osztrák liga alapszakaszában. A Volán a záró körben 9-1-re győzött győzött pénteken a sereghajtó Graz otthonában.

Eredmény:

Graz 99ers (osztrák)-Hydro Fehérvár AV19 1-9 (1-2, 0-6, 0-1)

a magyar csapat gólszerzői: McGauley (16.), Hári (17., 32.), Kuralt (25., 29.), Mihály (30.), Bartalis (35.), Leavens (40.), Fournier (47.)

Az alapszakasz biztos második helyéhez – és vele együtt a BL-induláshoz – a Fehérvárnak győznie kellett Grazban, de ez nem ígérkezett lehetetlen feladatnak, mivel a sereghajtó a fordulót megelőzően sorozatban tízszer kapott ki, és legutóbb január 14-én tudott győzni. Ugyanakkor november 24-én az osztrák együttes 6-4-re verte a vendég magyar alakulatot.

A fehérváriak azonban nem bízták a véletlenre a BL-indulásukat: már az első harmad után is vezettek, a másodikban pedig hat gólt szerezve eldöntötték a találkozót.

A Volán a sikerével biztosan a második helyen zárja az alapszakaszt, így egyből a rájátszás negyeddöntőjébe jut, és indulhat a BL-ben is, a legrangosabb európai kupasorozatban. A Fehérvár fennállása során egyszer, a 2022/23-as évadban volt BL-résztvevő azt követően, hogy a nemzetközi szövetség (IIHF) átalakította a BL-rendszerét, és a nemzeti bajnokok nem automatikusan voltak indulók, csak az erős ligák győztesei.

Az osztrák liga negyeddöntőjében az első meccsét március 3-án hazai környezetben vívja majd a Fehérvár, de azt még nem lehet tudni, hogy melyik csapattal. Ez jövő héten a playoff-selejtezője (7-10. helyezettek párharcai) után derül ki.

Borítókép: MTI/Hegedüs Róbert

További tartalmak