Musorujsag
Élő Eredmények

Az utolsó pillanatban ütött góllal győzött, már 2-0-ra vezet a Fehérvár a negyeddöntőben

Az utolsó pillanatban ütött góllal győzött, már 2-0-ra vezet a Fehérvár a negyeddöntőben

MTI
Három másodperccel a vége előtt ütött góllal a Hydro Fehérvár AV19 3-2-re legyőzte a vendég olasz HC Pustertal Wölfe csapatát, és 2-0-ra vezet az osztrák jégkorongliga negyeddöntőjében az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

Az alapszakaszban a két csapat egymás elleni meccsét mind a négyszer a magyar együttes nyerte rendes játékidőben, vasárnap pedig – ugyancsak hazai pályán – 3-2-re győzött hosszabbításban.

Akárcsak egy nappal korábban, kedden is bátran játszottak a vendégek, és már a harmadik percben vezetést szereztek. Zach Sill – aki vasárnap is eredményes volt – használta ki, hogy a védők eladták a korongot. Nagy mezőnyfölényben játszottak az olaszok továbbra is, de Olivier Roy remekül védett.

A második játékrész elején, amikor még csak 36 másodperce folyt a játék, az előző összecsapás hőse, Anze Kuralt váltotta gólra Hári János szép passzát. Ám hiába pörgött fel a Volán, a 32. percben David Morley rázta le a védőket, és ismét a Pustertalnál volt az előny.

A harmadik harmad derekán fogás miatt Terbócs Istvánt kiállították, ám Hári emberhátrányban egyenlített. A Fehérvár ezt megelőzően három emberelőnyt is elpuskázott, négy az öt ellen mégis betalált.

Már sokan elkönyvelték, hogy ismét hosszabbítás lesz, ám emberelőnyben, három másodperccel a vége előtt, középről Tim Campbell beütötte a győztes találatot, így most is 3-2 lett a végeredmény.

Eredmény, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
Hydro Fehérvár AV19-HC Pustertal Wölfe (olasz) 3-2 (0-1, 1-1, 2-0)
a Fehérvár gólszerzői: Kuralt (21.), Hári (53.), Campbell (60.)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0, a Fehérvár javára.

A párharc következő két felvonásának Brunico (Bruneck) ad otthont, előbb csütörtökön, majd pénteken.

Borítókép: fehervarav19.hu

További tartalmak