Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszabbítás után szépített a Pustertal a Fehérvár ellen az osztrák hokiliga negyeddöntőjében

Hosszabbítás után szépített a Pustertal a Fehérvár ellen az osztrák hokiliga negyeddöntőjében

MTI
Az 58. percben egyenlítő Hydro Fehérvár AV19 hosszabbítás után 4-3-ra kikapott HC Pustertal Wölfe brunicói otthonában, így az olasz csapat 2-1-re szépített az osztrák jégkorongliga negyeddöntőjében az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

Negyeddöntő, 3. mérkőzés:
HC Pustertal Wölfe (olasz) – Hydro Fehérvár AV19 4–3 (0–1, 3–1, 0–1, 1–0), hosszabbítás után
a magyar csapat gólszerzői: Leavens (3.), Mihály (22.), McGauley (58.)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a Fehérvár javára.

Az első két, hazai meccset a Volán nyerte egyaránt 3-2-re: a nyitó felvonást hosszabbításban, a második ütközetet pedig három másodperccel a vége előtt ütött góllal. Kisfia megszületése miatt kihagyta a csütörtöki összecsapást Hári János.

Daniel Leavens már a harmadik percben vezetéshez juttatta a vendégeket emberelőnyben, azonban azonos létszámban mezőnyfölényben voltak az olaszok, Olivier Roy-nak 13 lövést is védenie kellett. Rögtön a fordulást után Mihály Árpád betalált, de 27 másodperc múlva szépített a Pustertal. A hazaiak ebben a szakaszban remekeltek, az ex-volános Alex Petan egyenlített, és még a szünet előtt jött a fordítás.

A harmadik harmadban a Volán rohamozott, és az alapidő letelte előtt 2 perc 47 másodperccel Tim McGauley emberelőnyben hosszabbításra mentette a találkozót. A ráadás hat és fél perce tartott, amikor David Morley beütötte második gólját is, így a Pustertal ebben az idényben először – az alapszakaszt is beszámítva – hat vereséget követően tudta legyőzni a Magyar Kupa címvédőjét.

A párharc következő felvonásának ugyancsak Brunico (Bruneck) ad otthont pénteken. Az ötödik találkozót hétfőn rendezik az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Borítókép: HC Pustertal Wölfe – Hydro Fehérvár AV19 (Fotó: Facebook/Hydro Fehérvár AV19)

További tartalmak