Musorujsag
Élő Eredmények

A fehérvári hokisoknál a nagyon jó alapszakasz után mindenki többet várt a negyeddöntőben

A fehérvári hokisoknál a nagyon jó alapszakasz után mindenki többet várt a negyeddöntőben

m4sport.hu/MTI
Szélig Viktor, a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának általános igazgatója szerint nagyon jó szezont zárt az együttes, annak ellenére, hogy nem tudott bejutni az osztrák liga elődöntőjébe.

 

A székesfehérvári gárda az alapszakaszban remekelt, a második helyen zárt, a negyeddöntőben azonban 4-3-ra elveszítette az olasz HC Pustertal Wölfe elleni párharcot. A sportvezető az M1 aktuális csatornának adott, idényértékelő interjújában elismerte, hogy kissé szomorúak a klubnál, mégis elégedettek a szezon során elért eredményekkel.

„Szombaton, amikor kiderült, hogy nem mi leszünk az elődöntőben, szomorúak voltunk, mert a nagyon jó alapszakasz után mindenki egy picit többet várt. De ahogy a vezetőedző is elmondta, most kaptunk egy kijózanító pofont, hiszen nagyon jó volt az alapszakasz, de talán ott egy kicsit túl is teljesítettük azt, amit mindenki elvárt, vagy legalábbis nagyon a maximumhoz közel teljesített a csapat. Összességében a nagy képet kell néznünk, ami abszolút pozitív. Ha össze kell foglalnom, akkor ez egy nagyon jó szezon volt, és ha most továbbjutottunk volna, akkor lett volna tökéletes” – mondta Szélig Viktor.

Az általános igazgató külön kitért Kiss Dávid vezetőedzőre és stábjára. Mint mondta, a szakember és csapata kiváló munkát végzett első szezonjában, ezért is hosszabbítottak vele szerződést még januárban újabb két évre és a bizalom teljes vele kapcsolatban.

Az alapszakaszban szinte a maximumot ki tudták hozni ebből a társaságból. Abszolút bizakodóan tekintek a jövőbe ebből a szempontból” – jegyezte meg a sportvezető, hozzátéve, hogy ugyan a korábbi tréner lemondása után bízták meg Kiss Dávidot, már egyébként is tervben volt, hogy a csapat vezetőedzője lesz, csak a megbízása a körülmények miatt egy évvel hamarabb bekövetkezett.
Szélig azt is elárulta, hogy az összkép azért is pozitív a csapat szezonját tekintve, mert négy év után sikerült megnyernie a gárdának a Magyar Kupát.

Egyik célkitűzésünk volt a szezonban, hogy a Magyar Kupát elhódítsuk, örülök, hogy sikerült. Ez egy nagy plusz volt szezon közben a csapatnak, mert ez egy olyan gát volt, egy olyan nehézség, amit évek óta nem sikerült megugrani” – mondta a korábbi válogatott klasszis.

Az általános igazgató a következő szezon keretéről elmondta, hogy vannak futó szerződéssel rendelkező játékosok és olyanok is, akikkel már megállapodtak a folytatásról, ahogy olyanok is, akikkel most kezdik majd a tárgyalásokat.

A csapat nagy része már készen áll, de még szükségünk lesz erősítésre, az biztos” – jelentette ki Szélig. A Fehérvárnak ez volt az utolsó szezonja a Raktár utcai csarnokban, a következő idénytől már az új multifunkcionális Alba Arénában lép jégre, amelyet Szélig reményei szerint hamar sikerül majd „belaknia”.

Borítókép: A Hydro Fehérvár AV19 és a HC Pustertal Wölfe meccse (fotó: Hydro Fehérvár AV19)

További tartalmak