Musorujsag
Élő Eredmények

„Keserű a szájíz, szomorúak vagyunk” – még fájó a vereség, de jó szezont zárt a Hydro Fehérvár

„Keserű a szájíz, szomorúak vagyunk” – még fájó a vereség, de jó szezont zárt a Hydro Fehérvár

MTI
A Hydro Fehérvár AV 19 jégkorongcsapatának edzője, Kiss Dávid szerint a csapat még el van keseredve, de reálisan értékelve jó szezont zártak az osztrák ligában, jövőre pedig a rájátszásba jutás lesz a minimum elvárás.

A székesfehérvári együttes szombaton a negyeddöntő utolsó, hetedik mérkőzésén kikapott hazai pályán a Pustertal Wölfétől, ezzel összesítésben 4-3-ra alulmaradt az olasz csapattal szemben, és nem jutott be a liga elődöntőjébe.

„Még el vagyunk keseredve, keserű a szájíz, szomorúak vagyunk, mert egyértelmű, hogy a HC Pustertalon még szerettünk volna túllépni, azután pedig olyan elit klubba kerültünk volna be, a legjobb négybe, hogy ott bármilyen eredmény elfogadható lett volna” – mondta a klub honlapján a vezetőedző. Hozzátette, csapata kiemelkedően teljesített ebben a szezonban, mivel 48 alapszakasz-mérkőzésből 31-szer győztesen hagyta el a jeget, és minden eddiginél többet, 95 pontot szerzett az alapszakaszban, ezzel második helyen végzett. Ráadásul négy év után ismét megnyerte a Magyar Kupát, és a decemberi hullámvölgyet követően, 14 vesztes mérkőzés után megverte a Salzburgot először hazai pályán, majd idegenben is.

A szakember szerint megtanulták, mi kell ahhoz, hogy végig tudjanak menni egy rájátszáson, amelyben olyan csapatokat kell kiejteni, mint a Klagenfurt, vagy a Salzburg, és a Bolzano.

„Rengeteg találkozón szereztük meg a vezetést, de tavalyhoz képest a különbséget az jelentette, hogy többször vesztes helyzetből kapaszkodtunk vissza sikeresen, vagy rendes játékidőben megfordítottuk az eredményt, vagy hosszabbításra mentettük a meccset” – hangsúlyozta Kiss, aki a szezont tízmeccses szakaszokra osztotta, ezzel rövidtávú célokat határozott meg az olykor monoton, nyolc hónapos idényben. Elmondása szerint ezzel a célok kézzel foghatóvá váltak, és edzői szempontból is könnyebb volt visszajelzéseket adni a játékosoknak. A fehérváriak minden szakaszt egy csapatépítő jellegű vacsorával zártak, ami a játékosok közötti személyes kapcsolatot erősítette.

„Tisztában vagyok vele, hogy jövőre a rájátszásba jutás a minimum, onnan pedig mindenki tovább szeretne jutni és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ne csak a klub, hanem a szurkolóink, vagy akár a magyar hokiszeretők büszkék lehessenek a teljesítményünkre” – fejtette ki.

Szombaton a csapat a klub által szervezett program keretében búcsúzik az évtől. Kiss Dávidnak és még pár játékosnak folytatódik a munka a válogatottban, a háttérben pedig tovább épül a jövő évi együttes, emellett elkezdenek átköltözni az Alba Arénába, ahol már Bajnokok Ligája-mérkőzéseket fognak játszani.

Borítókép: Székesfehérvár, 2024. március 11. Oliver Roy, a Fehérvár kapusa véd, elõtte csapattársa, Stipsicz Bence (b3) a Hydro Fehérvár AV19 – HC Pustertal Wölfe jégkorong-mérkõzésen, az osztrák jégkorongliga negyeddöntõjében, az ötödik összecsapáson a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban 2024. március 11-én. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak