Musorujsag
Élő Eredmények

Távozik a Fehérvár AV19 csapatától a magyar válogatott védő

Távozik a Fehérvár AV19 csapatától a magyar válogatott védő

MTI
Henrik Nilsson, a Fehérvár AV19 jégkorongcsapat svéd-magyar hátvédje a következő szezontól visszatér Svédországba, de a magyar válogatottban még szeretne jégre lépni.

 

A 32 esztendős sportoló távozásáról a klubja számolt be szerdán a honlapon.

„Megtisztelő, hogy magyar állampolgár lehetek. A hazatérésem ellenére szeretnék jégre lépni a magyar válogatottban és közösen kiharcolni az A-csoportba jutást Bolzanóban” – mondta a fehérvári színekben 112-szer szerepelt játékos, aki 2021-ben érkezett Székesfehérvárra az akkori ligarivális Dornbirn Bulldogs csapatától.

Nilsson a legnagyobb sportsikernek a tavalyi döntőbe kerülést, a klub első Bajnokok Ligája-szereplését és a Magyar Kupa megnyerését nevezte, és azt is elárulta, hogy nem szakmai, hanem családi okok miatt döntött a váltás mellett, mivel legkisebb gyermekénél cukorbetegséget diagnosztizáltak.

„Természetesen megértjük a döntést és minden jót kívánunk Henriknek, valamint a családjának is a jövőben mind a sportban, mind pedig a magánéletben! Személyében egy igazi csapatembert ismertünk meg, akinek köszönjük a közös sikereket, az elmúlt három évben mutatott játékát és reméljük, a jövőben még adódik lehetőség a közös munkára” – idézte a honlap  Szélig Viktort, a csapat általános igazgatóját.

 

Borítókép: Székesfehérvár, 2024. március 16. Johan Nilsson Henrik, a Fehérvár játékosa az osztrák jégkorongliga negyeddöntõjének hetedik összecsapásán, a Hydro Fehérvár AV19 - HC Pustertal Wölfe mérkõzésen a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban 2024. március 16-án. MTI/Tóth Zsombor

További tartalmak