Musorujsag
Élő Eredmények

Az FTC és a Corona Brasov is idegenben zárta le az Erste Liga elődöntőjét

Az FTC és a Corona Brasov is idegenben zárta le az Erste Liga elődöntőjét

MTI
Hosszabbítás után az FTC-Telekom 2-1-re győzött Csíkszeredában, így 4-2-es összesítéssel bejutott a Gyergyón szintén hat meccs alatt túljutó Corona Brasov elleni döntőbe a jégkorong Erste Ligában.

Erste Liga, elődöntő:
SC Csíkszereda (romániai) – FTC-Telekom 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1), hosszabbítás után
A párharcot 4-2-es összesítéssel az FTC nyerte.

Gyergyói HK (romániai)-Corona Brasov (romániai) 2-6 (0-1, 1-3, 1-2)
A párharcot 4-2-es összesítéssel a Brassó nyerte.

Csíkszeredában egészen a mérkőzés derekáig nem esett gól, ekkor emberelőnybe kerültek a hazaiak, azonban Tóth Gergő emberhátrányban betalált. A 45. percben Sofron István takarásból leadott lövéssel egyenlített. Már csak 15 másodperc volt hátra az alapidőből, amikor a korong a ferencvárosi kapuba került. A Soós Dániel, Mach Márton bírókettős azonban videózás után nem adta meg a gólt, mert úgy ítélték meg, hogy David Levin neki ütközött az FTC kapusának, a védett területen belül álló Arany Gergelynek, akinek kiesett a bot a kezéből, így nem tudta védeni a szeredai Salló Alpár lövését.

Jöhetett az első gólig tartó hosszabbítás. Eleinte az FTC előtt adódtak hatalmas helyzetek, de ezek kimaradtak. Amikor már 12 perce tartott a hirtelen halál, akkor Nolan LaPorte tette vissza a kapu mögül a korongot Adorján Attila kapust átcsalva a rövid oldalra, és így Adam Brady a félig üresen maradt kapuba lőtt, eldöntve ezzel a párharcot.

A Corona Brasov a címvédő otthonában gyűjtötte be az elődöntős továbbjutáshoz szükséges negyedik győzelmet. A vendégek a 4. percben jutottak előnyhöz, majd a második harmadban beindult a brassói henger, amellyel 4-0 lett az állás. A Gyergyói HK ugyan szépített, majd az 54. percben Bodo Christopher is eredményes volt, ez kevés volt. A hajrában kockáztatott a GYHK, de lehozott kapus mellett gólt kapott, így kiesett.

A Brassó elleni döntő pénteken kezdődik az FTC otthonában, a Tüskecsarnokban.

Borítókép: SC Csíkszereda–FTC-Telekomersteliga.hu

További tartalmak