Musorujsag
Élő Eredmények

Huszonnyolc játékossal kezdődik a férfi jégkorongozók vb-felkészülése jövő hétfőn

Huszonnyolc játékossal kezdődik a férfi jégkorongozók vb-felkészülése jövő hétfőn

MTI
Huszonnyolc játékossal kezdi meg a Tüskecsarnokban jövő hétfőn a felkészülést a bolzanói divízió I/A világbajnokságra a magyar jégkorong-válogatott.

A szövetség honlapjának közlése szerint az első hétre meghívottak névsorában három kapus, tíz hátvéd és tizenöt csatár szerepel. Akinek a klubja még érintett a bajnoki rájátszásban, az később csatlakozik a válogatotthoz.

A nemzeti együttes jövő hétfőtől szerdáig a Tüskecsarnokban gyakorol, majd csütörtökön elutazik a lengyelországi Krynicába, ahol pénteken és szombaton felkészülési meccset játszik a házigazdával.

A munka április 16-án, kedden folytatódik Székesfehérváron. Az újabb edzések után április 19-én és 20-án Norvégiával találkoznak a magyarok a székesfehérvári Alba Aréna hivatalos megnyitóján.

A magyar csapat április 22-én utazik el Bolzanóba, és még egy meccset játszik a vb rajtja előtt: 23-án, kedden este Meranóban az olasz együttes ellen lép jégre a főpróbán.

A divízió I/A vb április 28-án indul, az első ellenfél Japán lesz. Ezt követően sorrendben a dél-koreai, a román, az olasz, majd a szlovén csapattal játszik Don MacAdam szövetségi kapitány együttese. Az elitbe az első kettő jut fel.

A vb után, május 7-én Kanada ellen zárja a szezont a magyar csapat az MVM Dome-ban.

A magyar keret:
kapusok:
Bálizs Bence (Sparta Sarpsborg, norvég), Farkas Roland (BJAHC), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19)

hátvédek:
Falus Ádám (FEHA19), Fejes Nándor (Gyergyói HK), Hadobás Zétény (Visby/Roma, svéd), Horváth Milán (Briancon, francia), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Nilsson Henrik (Hydro Fehérvár AV19), Ortenszky Tamás (Martigny, svájci), Seregély Máté (FTC-Telekom), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (BJAHC)

csatárok:
Ambrus Gergő (Hydro Fehérvár AV19), Erdély Csanád (Esbjerg, dán), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Horváth Bálint (Briancon, francia), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Krisztián (BJAHC), Nemes Márton (Mora, svéd), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Papp Kristóf (Northern Michigan University, amerikai), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Sebők Balázs (Iserlohn, német), Sofron István (Csíkszereda), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Varga Balázs (JYP, finn)

Borítókép: MTI/Hegedüs Róbert

További tartalmak