Musorujsag
Élő Eredmények

A csapatkapitány egy lábon, mankóval is végigkíséri a világbajnoki úton a női jégkorong-válogatottat

A csapatkapitány egy lábon, mankóval is végigkíséri a világbajnoki úton a női jégkorong-válogatottat

MTI
A jégkorongozó Garát-Gasparics Fanni erősebben térne vissza térdsérüléséből, mint amilyen előtte volt.

A jelenlegi legjobb magyar női hokisnak számító játékos az M1 aktuális csatorna megkeresésére elmondta: múlt hét hétfőn műtötték meg, jelenleg ismerkedik a rehabilitációs folyamattal, mindennap gyógytornázik.

„Teljesen új dolgokat tanulok magamról és az egész helyzetről” – fogalmazott a 29 esztendős játékos, hozzáfűzve: a mostani teljesen új szituáció számára, ez 22 éves pályafutása legsúlyosabb sérülése.

Az észak-amerikai női profiligában (PWHL) szereplő Ottawa csatára március közepén mérkőzés közben esett rosszul, keresztszalag-sérülése miatt kényszerült beavatkozásra.

Kapcsolódó tartalom

„Eldöntöttem, hogy még erősebben fogok visszatérni, mint amilyen a sérülés előtt voltam” – szögezte le Garát-Gasparics, aki február 28-án a New York elleni 4-2-es siker alkalmával szerezte meg a PWHL történetének első magyar gólját, illetve pontját. Elárulta: csapata nagyon támogató és együttérző volt, sérülése ellenére ott van a videoelemzéseken.

„Azt a környezetet biztosítják számomra, amiben a leginkább tudok fejlődni és rehabilitálódni.”

Mint mondta, „furcsán és korlátozottan” érzi magát: még vannak fájdalmai, ám konditermi edzéssel már erősíthette a térde körüli izmokat, a műtétet követően viszont egy lábbal, mankóval tud csak járni.

Az április 21-én rajtoló divízió I/A-világbajnokságra készülő válogatottból csapatkapitányként különösen nehéz kimaradnia, továbbra is sajátjának érzi, így tervei szerint a torna alatt megváltozott szerepben és virtuálisan bár, de ott lesz a kerettel.

Kapcsolódó tartalom

„Mindenképp végigkísérem őket ezen az úton, amennyire csak tudom.”

Reális célként a világelitbe jutást jelölte meg, ehhez Pat Cortina szövetségi kapitány együttesének az első két hely valamelyikét kellene megszereznie a Koreai Köztársaság, Hollandia, Norvégia, Ausztria és Franciaország ellenében.

A beszélgetést itt hallgathatja meg:

Borítókép: Garát-Gasparics Fanni a magyar válogatott színeiben (MTI/EPA/Ritzau/Bo Amstrup)

További tartalmak