Musorujsag
Élő Eredmények

Nem tér haza, több külföldi klubbal is tárgyal a Linköpingtől távozó Galló Vilmos

Nem tér haza, több külföldi klubbal is tárgyal a Linköpingtől távozó Galló Vilmos

m4sport.hu
Egyelőre nem kíván Magyarországra szerződni Galló Vilmos, aki távozik a svéd Linköping jégkorongcsapatától. A magyar válogatott hokis az M1-nek elárulta, szeretne északon maradni, több klubbal is folynak a tárgyalások.

A svéd bajnokság rájátszásába jutott, majd a negyeddöntőben búcsúzó Linköping szerdán jelentette be, hogy hét játékosától, köztük Galló Vilmostól is megválik.

A magyar válogatott csatár az M1-nek elmondta, vegyes érzésekkel távozik Linköpingből, mert hét év alatt a megszerette a várost és sok barátra tett szert, ezért nehéz a költözés, a jégkorong szempontjából viszont várja a változást. „Idén nem játszottam anyit, amennyit akartam, ezáltal nem is ment annyira szezon. Már az előszezon után láttam, hogy nem az a szerep jut nekem, amit én gondoltam, inkább védekező szerepkörben fognak játszatni a harmadik-negyedik sorban, én pedig inkább gólokat szeretnék lőni.”

A folytatással kapcsolatban annyit árult el, hogy még nem szeretne hazaigazolni, szeretne még néhány évet külföldön, leginkább északon tölteni. Hozzátette, több klubbal is folynak a tárgyalások, de konkrétumról még nem tud beszámolni.

A magyar válogatott jövő hétfőn 28 játékossal kezdi meg a Tüskecsarnokban jövő hétfőn a felkészülést az április 28-án kezdődő bolzanói divízió I/A világbajnokságra. Galló Vilmos elárulta, nagyon várja már az összetartást, szerinte van rá esély, hogy a csapat sok mérkőzést nyerjen a vb-n, amelyen sorrendben a japán, a dél-koreai, a román, az olasz, majd a szlovén együttessel játszik Don MacAdam szövetségi kapitány együttese.

„Kiegyenlített csoport lesz, szerintem az is simán benne van, hogy feljutunk, de egy harmadik hely is lehet. A cél nyilván az, hogy minél jobban teljesítsen a csapat és minél több meccset tudjunk nyerni. Szerintem megvan hozzá a játékosállományunk, hogy újra A csoportosak tudjunk lenni” – mondta Galló az M1-nek.

Borítókép: Galló Vilmos (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

További tartalmak