Musorujsag
Élő Eredmények

Megint kikapott Lengyelországban a férfi hokiválogatott

Megint kikapott Lengyelországban a férfi hokiválogatott

MTI
A divízió I/A-világbajnokságra hangoló magyar férfi jégkorong-válogatott 6-2-re kikapott a házigazda lengyel csapattól a Krynicán rendezett szombati felkészülési mérkőzésen.

Férfi felkészülési mérkőzés:
Lengyelország–Magyarország 6–2 (4–0, 2–0, 0–2)
a magyar gólszerzők: Sebők (41.), Szabó (56.)

A péntekinél ugyan jobban kezdtek a magyarok, majd egy hatperces rövidzárlat következett, ugyanis a 8. percben egy kipattanó korongból hátrányba kerültek, majd hat percen belül még háromszor vették be Bálizs Bence kapuját. Ezt követően Don McAdam együttesének sikerült kivédekeznie egy emberhátrányt, de a szünetig maradt a négygólos különbség.

A második felvonás első percében ismét a magyar hálóban landolt a korong, majd a 37. percben már hat gólra nőtt a vendéglátók előnye. Az utolsó felvonás elején Sebők Balázs, majd a hajrában Szabó Bence szépített.

A lengyelek elleni felkészülési párharcot így kettős vereséggel zárta a magyar válogatott, amely az előző idényben még az élvonalban szerepelt. Az április 28-án kezdődő bolzanói tornán a magyarok a japán, a dél-koreai, a román, a házigazda olasz, valamint a szlovén együttessel találkoznak, és az első két helyezett jut fel az elitbe.

Borítókép: Sebők Balázs (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

További tartalmak