Musorujsag
Élő Eredmények

Bálizs Bence lett a norvég jégkorongliga legjobb kapusa, majd szerződést hosszabbított a Sparta Sarpsborggal

Bálizs Bence lett a norvég jégkorongliga legjobb kapusa, majd szerződést hosszabbított a Sparta Sarpsborggal

MTI
Bálizs Bence, a divízió I/A-világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott kapusa szerződést hosszabbított norvég klubjával, a Sparta Sarpsborggal, ráadásul őt választották posztján a liga legjobbjának.

 

A csapat hétfőn jelentette be, hogy további két évvel, 2026-ig számít a 33 esztendős Bálizs szolgálataira. A kapus első norvégiai idényében 43 alapszakasz-mérkőzésen jutott szóhoz, 24-szer nyertek vele. Átlagban 2,27 gólt kapott és 91,9 százalékkal védte a lövéseket. Utóbbi mutató a legjobb volt az élvonalban. Bálizs kiérdemelte a legjobb kapusnak járó díjat, valamint beválasztották a szezon álomcsapatába is.

A Sarpsborg a rájátszás első körében, a negyeddöntőben 4-1-es összesítéssel búcsúzott a Frisk Askerrel szemben, pedig Bálizsnak kimondottan jó statisztikája volt: 2,61 gólt kapott átlagban és 92,3 százalékkal hatástalanította az ellenfél kísérleteit.

Borítókép: Tampere, 2023. május 22. Bálizs Bence a jégkorong-világbajnokság hetedik fordulójában játszott Magyarország-Ausztria mérkõzés elõtt a finnországi Tamperében 2023. május 22-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak