Musorujsag
Élő Eredmények

Seregély Máté sérülés miatt nem játszhat a divízió I/A jégkorong-világbajnokságon

Seregély Máté sérülés miatt nem játszhat a divízió I/A jégkorong-világbajnokságon

MTI
Seregély Máté, a magyar bajnok FTC-Telekom hátvédje sérülés miatt kihagyja a jövő vasárnap kezdődő bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokságot.

 

A 24 éves hátvéd a Corona Brasov elleni Erste Liga-döntő negyedik, utolsó mérkőzésének első harmadában sérült meg. Akkor nem is tudta folytatni a játékot, később pedig kiderült, hogy súlyosabb a sérülése, így a bajnokság lezárulta után sem tudott csatlakozni a válogatott felkészüléséhez.

A szövetség tájékoztatása szerint a csapat két kapussal, Bálizs Bencével és Horváth Dominikkal folytatja a felkészülést, Farkas Rolandtól köszöntek el. Garát Zsombor amerikai klubjával bejutott a rájátszásba, Erdély Csanád a dán döntőben érdekelt, és Sofron István is később érkezik.

A felkészülés kedden folytatódik, már Székesfehérváron, az Alba Arénában. Az újabb edzések után pénteken és szombaton az elitben szereplő norvégokkal találkoznak Don MacAdam szövetségi kapitány játékosai az új csarnok hivatalos megnyitóján.

A csapat jövő hétfőn utazik el Bolzanóba, és még egy meccset játszik a vb rajtja előtt: kedden este Meranóban az olasz együttes lesz az ellenfél a főpróbán.  A divízió 1/A vb április 28-án indul, az első ellenfél Japán lesz. Ezt követően sorrendben a dél-koreai, a román, a házigazda olasz, majd a szlovén gárdával találkozik a válogatott. Az elitbe az első kettő jut fel, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

A vb után, május 7-én Kanada ellen zárja a szezont a magyar csapat az MVM Dome-ban.


A magyar keret
kapusok: Bálizs Bence (Sparta Sarpsborg, norvég), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19)
hátvédek: Falus Ádám (FEHA19), Fejes Nándor (Gyergyói HK), Hadobás Zétény (Visby/Roma, svéd), Horváth Milán (Briancon, francia), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Nilsson Henrik (Hydro Fehérvár AV19), Ortenszky Tamás (Martigny, svájci), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (BJAHC)
csatárok: Ambrus Gergő (Hydro Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Horváth Bálint (Briancon, francia), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Krisztián (BJAHC), Nemes Márton (Mora, svéd), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Papp Kristóf (Northern Michigan University, amerikai), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Sebők Balázs (Iserlohn, német), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Varga Balázs (JYP, finn)

 

Borítókép: Budapest, 2024. január 28. A ferencvárosi Seregély Máté (b) és dunaújvárosi Niki Nestori Koskinen a jégkorong Magyar Kupa négyes döntõjének Dunaújvárosi Acélbikák - FTC-Telekom bronzmérkõzésén a Vasas Jégcentrumban 2024. január 28-án. MTI/Hegedüs Róbert

További tartalmak