Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Nyolc év és 320 meccs után távozik az Újpest csapatkapitánya

Nyolc év és 320 meccs után távozik az Újpest csapatkapitánya

MTI
Nyolc Újpesten töltött év és 320 mérkőzés után távozik a jégkorongcsapattól Benk András.

A lila-fehérek keddi közleménye kitér rá, hogy a 36 esztendős korábbi válogatott csatár hét éven át volt csapatkapitánya együttesnek.

„András rengeteget tett az Újpestért, csak hálával tartozunk neki az együtt töltött évek után – fogalmazott Ancsin János szakosztályigazgató. – Mindig lehetett rá számítani, akkor is, amikor jól muzsikált a csapat, de azokban az időkben is, amikor gyengébben ment nekünk. A következő szezonnak egy jelentősen megfiatalított együttessel szeretnénk nekivágni, ezért nem hosszabbítottunk szerződést vele.”

Benk András Dunaújvárosban kezdte a pályafutását, de végül az UTE színeiben lett igazolt játékos. Először három évet töltött a Megyeri úton, majd visszatért a Dunaferrhez, ahol 17 évesen mutatkozott be a felnőttek között. Egy rövid ferencvárosi kitérő után 19 évesen, 2006-ben Svédországba igazolt, ahonnan 2007 nyarán szerződött az Alba Volánhoz. Székesfehérváron kilenc szezont húzott le, stabil tagja volt az együttesnek az osztrák ligában (EBEL), majd 2016 nyarán tette át székhelyét Újpestre, ahol egészen a tavasszal befejeződött idény végéig játszott, hét éven át csapatkapitányként. 320 mérkőzésen lépett jégre lila-fehérben, ezalatt 268 pontot (108 gól, 160 gólpassz) termelt.

Az ötszörös magyar bajnok csatár válogatottként részese volt a 2008-as szapporói és a 2015-ös krakkói feljutásnak.

Borítókép: Benk András (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak