Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Annál jobb, minél több fiatal szerepel” – fejlesztőtáborba vonultak a férfi hokiválogatottak

„Annál jobb, minél több fiatal szerepel” – fejlesztőtáborba vonultak a férfi hokiválogatottak

MTI
Az Óbudai Jégcsarnokban tart háromnapos fejlesztőtábort a férfi jégkorong-válogatott fiatalabb játékosai számára Majoross Gergely szövetségi kapitány.

Hangsúlyozta: azokra a játékosokra számítanak a később rendszeressé váló találkozókon, akik a következő években jó eséllyel csatlakozhatnak a nemzeti csapat keretéhez.

A szerdától péntekig tartó összetartáson a meghívottak fizikai teszten és sportpszichológusok által tartott foglalkozáson vesznek részt, és több jeges edzést is tartanak számukra.

„Fontos kihangsúlyoznom, hogy ez a program nem egyenlő a magyar válogatott összetartásával, ez egy fejlesztőtábor, ahová nagyrészt U25-ös játékosokat hívtunk meg, azokat, akikben hároméves távlatban a legnagyobb potenciált látjuk, hogy a felnőttválogatottban szerepelhessenek” – fogalmazott Majoross a szövetség honlapján. „A fő célunk a fejlesztés, szeretnénk néhány előre meghatározott téma mentén előrébb lépni ezekkel a fiatalokkal. Felmérjük a fizikai állapotukat is, és ezeknek a tapasztalatoknak a mentén alakítunk majd ki egy tervet, határozzuk meg az új célokat, amiket aztán a leghatékonyabban szeretnénk velük megvalósítani. Hívtunk idősebb játékosokat, illetve a szűk válogatott keret tagjainak is feltettük a kérdést, kiknek illeszkedik most a programjába ez a három nap a kései szezonzárás után. Többen is csatlakoznak hozzánk, fontos, hogy ők jönnek és hozzák azt a sztenderdet, amihez lehet mérni a többiek teljesítményét.”

A kapitány elmondta, nem egyszeri alkalomról van szó, folyamatos lesz ez a fejlesztőprogram a jövőben, egy július végi-augusztus elejei találkozó is a tervek között szerepel már.

„Ez egy nyitott keret és program, be és ki is lehet belőle kerülni, nekünk annál jobb, minél több fiatal szerepel benne. Bízom abban, hogy a célunkat elérjük, szélesedik majd a felnőttválogatott alatti bázis. Az U20-as válogatott után nehéz bekerülni a felnőttválogatottba, kell egy-két év a srácoknak ezt a lépcsőfokot meglépni, ez a program ezt, az ő beépítésüket, fejlesztésüket hivatott segíteni. Ha folyamatosan működtetjük ezt a tábort, akkor nemcsak azzal lesz nekik könnyebb a dolguk, hogy jobb játékosokká válnak, hanem azért is, mert ismerős lesz a rendszer, amiben dolgozni szeretnénk.”

A keret:
kapusok: Arany Gergely (FTC-Telekom), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19), Orosz Gergely (Alaska-Anchorge), Tóth Balázs (Dunaújvárosi Acélbikák)
hátvédek: Tóth Gergely (Dunaújvárosi Acélbikák), Horváth Milán (JoKP), Falus Ádám (Hydro Fehérvár AV19), Csollák Márkó (Hydro Fehérvár AV19), Hadobás Zétény, Horváth Donát, Farkas Olivér (SaiPa), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Horváth Alex (HC Ocelari Trinec), Franyó Krisztián (UTE)
csatárok: Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Vincze Péter (Gyergyói HK), Nagy Krisztián (Budapest Jégkorong Akedémia HC), Páterka Bence (UTE), Papp Kristóf (Lindenwood), Lövei Dávid (DVTK Jegesmedvék), Galajda Zsombor (FTC-Telekom), Schlekmann Márk (BJA HC), Mattyasovszky Gergely (DVTK Jegesmedvék), Mihalik Gergő (DEAC), Ambrus Csongor (Hydro Fehérvár AV19), Dobos Mihály Bendegúz (FEHA19), Horváth Bence (Jukurit), Horváth Bálint, Lobenwein Bálint (BJAHC), Mihalik András (DEAC), Ambrus Gergő (Hydro Fehérvár AV19), Tóth Tamás (Hobart College), Ravasz Csanád (BJA HC)

Borítókép: Majoross Gergely másodedzőként a magyar jégkorong-válogatott Svédország elleni mérkőzésén 2019. április 5-én (Fotó: MTI/Czagány Balázs)

További tartalmak