Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A költözés után új korszak kezdődik a Hydro Fehérvár életében

A költözés után új korszak kezdődik a Hydro Fehérvár életében

MTI
Új korszak köszönt be a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának életében azzal, hogy már nem az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, hanem az Alba Arénában fogadja ellenfeleit az osztrák ligában (ICEHL), illetve a Bajnokok Ligájában. A klub általános igazgatója, Szélig Viktor bekerült a BL sportbizottságába.

Amint a klub keddi sajtótájékoztatóján elhangzott: az új aréna kizárólag ülőhelyekkel rendelkezik, ám három szektort (0A, 0P, 0B) azon szurkolók számára tartanak fenn, akik a jövőben is állva szeretnék megtekinteni a mérkőzéseket. A megalakuló Fehérvár AV19 Fan Club a 0A szektorból buzdítja majd a csapatot.

Miután a múlt héten ismertté vált a Volán BL-menetrendje, a klub megkezdi a bérletértékesítést. Az első ütemben a bérletesek számára nyílik lehetőség a vásárlásra. Az ICEHL alapszakaszára érvényes bérletek felnőtteknek 50-75 000, gyermekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak 25-37 500, a BL-bérletek 16-22 000, illetve 8-11 000, míg a mindkét sorozatra érvényes bérletek 64-95 000, illetve 32-47 500 forintba kerülnek.

A 2024/25-ös szezon első hazai tétmérkőzésére szeptember 12-én kerül sor, míg az osztrák liga várhatóan szeptember 20-án rajtol.

Újdonság, hogy a Hydro Fehérvár AV19 mérkőzéseire az új szezontól a jegymester.hu oldalon lesznek elérhetők a belépők. A csapat esetleges playoff-szereplése esetén a klub a későbbiekben ad tájékoztatást a vásárlás részleteiről. Júliustól már az online térben, a korábban bérlettel még nem rendelkezők számára is megnyílik a vásárlási lehetőség, majd augusztustól ismét elérhető lesz a személyes vásárlás az Alba Arénában, valamint ekkor kezdődik meg a BL-bérletek értékesítésre is.

A klub korábbi ígéretének megfelelően a bérletértékesítés első szakaszában lehetőséget ad a bérletesek számára arra, hogy először válasszanak helyet a csapat új otthonában.

Az együttes háza tájáról származó információ, hogy a jövőben mégsem lesz a Fehérvár játékosa Markus Phillips. A kanadai hátvéd a 2023/24-es szezon előtt érkezett és 45 találkozón 14 pontot szerzett. Bár a légiós még az idény lezárása előtt elkötelezte magát a Volánhoz, az otthonában töltött nyári felkészülés alatt jelezte, más klubban, egy magasabban jegyzett bajnokságban, az osztrák ligán kívül kívánja folytatni a pályafutását. A fehérváriak a szerződésben foglalt jogukkal élve kompenzációs feltételekkel hozzájárultak a játékos klubváltásához és dolgoznak a hátvéd pótlásán.

Szélig Viktor, a Hydro Fehérvár AV19 általános igazgatója bekerült a jégkorong Bajnokok Ligája sportbizottságába.

A BL kedden jelentette be az új bizottsági tagokat, köztük Széliget, aki a volt NHL-es finn Jussi Markkanennel, valamint a német Christian Winklerrel, a svéd Christian Lechtalerrel és a dán Kim Pedersennel alkotja a svájci Patrick Lengwiler vezette sportbizottságot.

„Eddig ilyen jellegű bizottság még nem volt a BL-ben, én is kíváncsian várom, milyen lesz a munka. Az osztrák liga ajánlott bizottsági tagnak. Be kellett adnom az életrajzomat, majd értesítettek, hogy bekerültem. Ennek van a respektje, hogy az osztrák liga minket ajánl, és be is tudunk kerülni testületekbe” – mondta az MTI-nek Szélig, akit egy hete az osztrák liga egyik alelnökének is megválasztottak.

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak