Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Sofron István a BJA-hoz szerződött

Sofron István a BJA-hoz szerződött

MTI
Sofron István magyar válogatott jégkorongozó visszatér a Budapest Jégkorong Akadémia HC-hoz – jelentette be hétfőn közösségi oldalán az Erste Ligában szereplő klub.

A 36 éves játékos legutóbbi szezonjában a Csíkszereda színeiben 21 alapszakasz mérkőzésen játszott, 11 góllal és ugyanennyi gólpasszal járult hozzá az erdélyi klub szerepléséhez, majd a rájátszásban 12 mérkőzésen 13 pontot gyűjtött (5 gól, 8 gólpassz).

„Nagyszerű érzés lesz visszatérni az ismerős arcok közé. Nagyon jó emlékeket idéz a Kangyal Balázsékkal együtt töltött idő, jó volt korábban a közös munka, ezért nem volt kérdés számomra, hogy ha van sansz, akkor ide jövök vissza. Az is sokat nyom a latban, hogy ismerek a csapatban jó pár magyar játékost, és tetszik a cél, amit Balázs felvázolt, hogy csináljunk ebből a magyar magból egy jó csapatot” – mondta Sofron a BJA Facebook-oldalán, majd hozzátette, hogy szeretne bizonyítani és az együttes vezéregyéniségévé válni.

Ebben a bejegyzésben Kangyal Balázs vezetőedző is nyilatkozott, az 54 éves szakember szerint Sofron néhány dologról lemondott, és ezáltal nyílt egyáltalán lehetőségük a válogatott jégkorongozó szerződtetésére, viszont teljes mértékben illik a BJA projektjébe, mivel a klub nem akar egyetlen légióst sem a csapatba.

„Nem ismeretlen számára sem a terep, sem a közösség. Én sem értem, hogy miért nem Fehérváron játszik. Abszolút tiszteletben tartom a Hydro Fehérvár AV19 döntését, de talán ennek a srácnak ott kéne most kergetni a pakkot. A másik oldalról viszont örülök, hogy a mi játékosunk lesz, és biztos vagyok benne, hogy sok mindent fog tudni továbbadni a fiataljainknak, valamint abban is, hogy az egyik legjobb játékos lesz majd a világbajnokságon” – hangsúlyozta Kangyal.

Borítókép: Bolzano, 2024. április 30. Sofron István a gólját ünnepli a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokság második fordulójában játszott Magyarország - Dél-Korea mérkőzésen a Sparkasse Arenába 2024. április 30-án. MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak