×

Kozák Danuta: Úgy megyek el innen, hogy megpiszkálták a csőrömet

Fáradtan, fásultan érkezett az Európa Játékokra Kozák Danuta, aki négy számot is vállalt a női kajakosok repertoárjából. A verseny után az M4 Sportnak értékelte a minszki kontinenstornát.

Kozák Danuta egy arany- és három ezüstéremmel utazhat haza a minszki Európa Játékokról. Az ötszörös olimpiai bajnok kajakos négy számban is indult a kontinensviadalon, de nem úgy sikerült számára az EJ, ami kajak-kenu sportágban Európa-bajnokságnak felel meg, mint szerette volna.

„Az 500 páros döntő volt a legnehezebb. Ha most a válogatót is nézem, az 500 páros döntőn ott is fáradtnak éreztem magam. Eleve úgy jöttem ki az Európa-bajnokságra, hogy nem pörögtem fel, álmos voltam, fáradt voltam, de valahogy mégis összeszedtem magam" – a 32 éves kajakos hozzátette, bízik benne, hogy a szegedi világbajnokságra jobb állapotban lesz, ehhez azonban sokat kell még edzenie.

„Az a jó, hogy úgy megyek el innen, megpiszkálták a csőrömet. Szerintem ez fog elég tüzet adni ahhoz, hogy Szegeden jobb legyek."

Kozák hozzátette, úgy véli, a fehéroroszoknak minden összejött a hazai Eb-n, reméli, hogy Szegeden fordul a kocka és a magyar sportolóknak sikerül minden hazai pályán.

Kajakosunk nem megszokott módon négy számot vállalt a tornán (K4 500 méter, K2 500 méter, K1 500 méter, K1 200 méter).

„Szerintem megfelelő edzettséggel és pihentséggel vihető a négy szám, úgy gondolom, most is – igaz ezüstöt hoztam –,  jó pályákat mentem" – mondta, majd hozzátette, a világbajnokságon kvótát kell szerezni, ezért ott nem ez lesz a felállás.