×

Kárász: Dühös vagyok, de ez egy jó fajta düh

Kárász Annának csak egy lehetősége volt a szegedi vb-n, ez azonban egy hiba miatt meghiúsult. Úgy érzi, a női versenyzők megszerzik mind a hat kvótát és igenis van jövője a Kárász, Kozák párosnak.

A csütörtöki előfutam után kizárták az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta kajakpárost a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mert a hajójuk könnyebbnek bizonyult a megengedettnél a mérlegelésnél. Így a magyar csapat ebben a számban nem tud tokiói kvótát szerezni a vb-n.

Amíg az ötszörös olimpiai bajnok Kozák még 500 egyesben érdekelt, addig a szegedi Kárász csak ebben a számban versenyezett a vb-n. "Változó. elég hullámzó, a hangulatom. Próbálok a dolog nem rossz részével foglalkozni, próbálom a figyelmemet lekötni" - mondta az M4 Sport kamerái előtt Kárász.

Elmondta, a legnehezebb talán az volt, hogy elfogadja, hogy elúszott ez a döntő egy hazai felnőtt világbajnokságon. Amikor az ember arra készül hónapokon keresztül, amikor szinte visszaszámolja az időt a versenyig ami aztán elmarad, az nagyon rossz érzés.

"Düh van bennem, de nem konkrét személy irányába. Dühös vagyok, de ez egy jó fajta düh, amit majd fel tudok használni jövőre a felkészülésemben, így még kicsit örülök is neki" - mondta a háromszoros világbajnok, aki elárulta, csendes útjuk volt vissza a szállásra, nem elemezték a történteket, hiszen Kozáknak már az egyesre kellett koncentrálnia, miközben őt is megviselte a dolog.

"Úgy voltam vele, az esettől  függetlenül jó érzés itt lenni és átélni a verseny hangulatát. Úgy érzem, jobb ha túl vagyok azokon az érzéseken amik most jönnek, legyen az jó vagy rossz, mert nem akarom ezeket az érzéseket sokáig hordozni" - mondta Kárász.A pótválogatóval egyelőre még nem foglalkozik, és bízik a női versenyzőkben, hogy így is megszerzik a hat kvótát. Bár nagy csalódás volt a tegnapi nap, úgy véli, igenis van jövője a Kárász, Kozák párosnak.