Musorujsag
Élő Eredmények

Hüttner elégedett a vb-n látottakkal, de főként a női szakággal

Hüttner elégedett a vb-n látottakkal, de főként a női szakággal

m4sport.hu
Sikeres világbajnokságot zárt Szegeden a kajak-kenu válogatott, függetlenül attól, hogy több nehézség és váratlan esemény hátráltatta a munkát. Hüttner Csaba ezekre is kitért, de főként a pozitívumokra világított rá,

„A női csapatunk nem lett gyengébb, mint a tavalyi évben. Az, hogy Danuta ezt ki tudta hozni magából, sorozatos betegségek, sérülés után, elment a mozgása, amit nem nagyon talált, ez az egész vb alatt nagyon frusztrálta őt. Danuta annyira profi, hogy még így is meg tudta csinálni az érmet. Van két kiváló versenyző a mezőnyében, akik majdnem mindig olyan teljesítményre képesek, mint ő… A lányok az utolsó számban bebizonyították (kajak négyes), hogy a fehérorosz és az új-zélandi, és az összes többi egység nem verhetetlen. A női szakág részemről teljesen rendben van” – mondta Hüttner Csaba, a válogatott szövetségi kapitánya.

Ugyanakkor a férfiaknák is volt pár jó eredmény, hiszen Kopasz Bálint aranya fantasztikus teljesítmény volt és a kajak négyes olimpiai kvótája is remek eredménynek számít.

„Azt gondolom, hogy a négyes miatt nagyon sok mindent alárendeltünk. Bálint (Kopasz) az 1000 méteres egyese miatt nem indult 500 méteren, azt láthattuk, hogy Dombvári Bencét a válogatón másfél hajóval megverte, tehát sokkal jobb teljesítményre képes ebben az évben, emellett a négyes tagjai is alárendelték az egyes szereplésüket. Tudjuk, hogy van még ebben a csapatban, de ezen a hídon át kellett menni. Ha nem a legerősebb csapattal indulunk el, akkor ez a négy kvóta elúszott volna. Nagyon boldog vagyok, nagyon jól teljesítettek a fiúk, lépkedünk előre. Az olimpiáig meg fogjuk találni az ideális négyest, amely reményeim szerint a dobogóért fog küzdeni.”

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg.

Borítókép: Hüttner Csaba (m4sport.hu)

További tartalmak